Mainos

Sky News: Isiksen riveihin lähteneet brittitytöt erikoistehtäviin

Brittiläisen Sky News -tv-kanavan saamien tietojen mukaan kolmea Britanniasta Syyriaan lähtenyttä nuorta brittityttöä koulutetaan nyt erikoistehtäviin.

Sky Newsin toimittaja Stuart Ramsay sai haastattelun naispuoliselta Isis-komentajalta, joka sanoo tavanneensa tytöt ensimmäisenä, kun nämä tulivat Syyriaan. Um Asmahiksi kutsuttu komentaja vahvistaa, että Isiksen riveissä on paljon muitakin länsimaista lähteneitä nuoria.

Brittiläiset Shamima Begum, Kadiza Sultana ja Amira Abase nähtiin viimeksi helmikussa lentokentällä Lontoossa, kun he matkustivat Istanbuliin. Sen jälkeen he katosivat ja heidän pelättiin matkustaneen Isis-terroristijärjestön riveihin.

Nyt tytöt ovat neljä kuukautta kestävällä koulutusleirillä Raqqa-nimisessä paikassa. Heitä koulutetaan erikoistehtäviin, joita ei komentaja ei kuitenkaan tarkentanut.

Haastatellun Um Asmah -komentajan mukaan hänen tehtävänsä oli esitellä tytöille, miten islamistisessa valtiossa eletään, mitkä ovat säännöt. Hän sanoo yllättyneensä, kuinka nuoria ja naiiveja tytöt olivat. Vaikka tytöt olivat onnellisia, tämä 22-vuotias komentaja sanoo heidän olleen valmistautumattomia elämään täysin hunnutettuina, vain silmät näkyvissä, koko loppuelämänsä.

Um Asmahin mukaan tytöt eivät palaa länsimaihin. 
Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.