Mainos

Skottipoliiseille korrektiusohjeet

Skottipoliiseja patistetaan omaksumaan uudenlainen kulttuuri asiakkaiden puhuttelemisessa. Poliiseja neuvotaan esimerkiksi olemaan kysymättä, onko henkilö naimisissa vai ei. Kysymys kun saattaa kuulemma loukata homoseksuaaleja.

Poliisit saavat myös luvan uusia sanastonsa, jota he perinteisesti ovat käyttäneet naissukupuolesta puhuessaan. Sanoja "kulta" ja "muru" ei poliisien suusta enää saa kuulua. Myös "homoseksuaali" on liitetty vähemmän suositeltavien sanojen joukkoon. Se luokitellaan uudessa ohjeistossa loukkaavaksi. Tähän liittyen muistutetaan, että homoseksuaalisuus luokiteltiin vielä 1800-luvulla sairaudeksi.

Siitäkin skottipoliiseille huomautetaan, että sana "vanha" saattaa vanhan ihmisen korvissa kuulostaa loukkaavalta. Vanhuus kun ihmisten mielissä yhdistyy kaikkeen tarpeettomaan ja kuluneeseen.

Uusia suosituksia laatineet johtavat poliisiviranomaiset kieltävät jyrkästi, että uudessa ohjeistossa olisi kysymys hätävarjelun liioittelusta poliittisen korrektiuden sektorilla. Ei suinkaan, vaan:
-Ihmiset kun loukkaantuvat nykyisin niin kovin helposti, apulaispoliisipäällikkö Tom Wood perustelee.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.