Skottipanimolta olympiaolut: Sisältää kiellettyjä ainesosia?

Skotlantilaispanimo BrewDog on lanseerannut tänään virallisesti alkaviin olympialaisiin oman Never Mind the Anabolics -nimisen oluen. Ikävä kyllä ainakin olympiaurheilijoiden kannattaa miettiä kahdesti, kulauttaako juomaa kurkkuunsa rankan päivän jälkeen.

Indian pale ale -tyyppinen olympiaolut pursuaa kuitenkin MarketingWeekin mukaan aineita, jotka ovat kiellettyjä ammattimaisen urheilun saralla.

Olutta valmistava panimo ilmoittaa juoman sisältävän kreatiinia, guaranaa, pähkinää, matcha-teetä, macajauhetta ja steroideja. Tämä ei kuitenkaan välttämättä ole koko totuus, sillä ilmoilla on huhu, jonka mukaan vain oluen ensimmäinen valmistuserä todella sisältäisi steroideja.

Taitava myyntitemppu?

Steroidien myyminen on kiellettyä Britanniassa, mutta niiden osto omaan käyttöön taas on sallittua. Panimon perustaja James Watt selittää tilannetta:

– Olut, joka on terästetty suorituskykyä parantavilla aineilla ei ole laiton, mutta tuntuu että sitä aivan ehdottomasti paheksutaan. Never Mind The Anabolics ei kuitenkaan ole yhtä järjetön ja vastenmielinen kuin pikaruokaketjujen ja maailmanlaajuisten panimoiden sponsorisopimukset. Haluamme tarjota urheilijoille juoman, josta heille tulee hyvä mieli ja hyvä olo.

Tosiasiassa jää hieman epäselväksi, sisältääkö olut todella steroideja, sillä niitä ei ainakaan oluen virallisessa ainesosaluettelossa näy. Panimon olutta mainostavalla videolla voi myös kuulla olutta esittelevien miesten sanovan juoman olevan "feikki", joten kyseessä voi hyvinkin olla myyntikikka.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja