Mainos

Skopin tappio kasvoi

Skop-konsernin tappio kasvoi viime vuonna puolella vuotta aiemmasta ja nousi 319 miljoonaan markkaan. Toiminta on tappiollista myös tänä vuonna eikä pankki pitkälläkään aikavälillä saavuta osingonmaksukykyä, arvioi Skopin toimitusjohtaja Ilpo Niitti tänään julkistetussa pankin viime vuoden toimintakertomuksessa.

Viime vuonna Skop ei saanut enää lisää tukea. Niitin mukaan pankki ei "parhaan käytettävissä olevan arvion" mukaan tarvitse lisätukea tänäkään vuonna. Vuodelta 1995 Skop näytti tappiota 218 miljoonaa markkaa.

Skopia on pidetty pystyssä valtion ja valtion vakuusrahaston pääomatuella, jonka määrä viime vuoden lopussa oli 5 080 miljoonaa markkaa. Ilman pääomatukea Skopin oma pääoma olisi viime vuoden lopussa ollut 4 705 miljoonaa markkaa negatiivinen.

Skop jatkaa Niitin mukaan toimintaansa talletuspankkina ja liikepankkina ja keskittyy vain olemassaolevien asiakassuhteiden hoitamiseen. Pankki on tarkoitus myöhemmin muuttaa omaisuudenhoitoyhtiöksi. Valtion vakuusrahasto on taannut Skopin sitoumukset. Skop-konsernin tase supistui viime vuonna 38 prosenttia 4 875 miljoonaan markkaan. Hoitamattomia ja korottomia saamisia Skopilla oli viime vuoden lopussa 1 144 miljoonaa markkaa. Pankin saamiset yleisöltä ja julkisyhteisöiltä olivat 2 609 miljoonaa markkaa. Kotimaisia luottoja oli 1 866 miljoonaa markkaa ja ulkomaisia luottoja 743 miljoonaa markkaa.

Viime vuonna Skopin rahoituskate kääntyi 171 miljoonasta markasta 82 miljoonaa markkaa tappiolliseksi. Luottotappioita kertyi nettomääräisesti 90 miljoonaa markkaa. Skopin hallintokulut laskivat 66 miljoonaan markkaan ja muut toimintakulut 207 miljoonaan markkaan.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.