Mainos

SKOP yhä heikolla jäällä

Skopin tammi-syyskuun tulos on 57 miljoonaa markkaa. Rahoituskate pysyi kuitenkin 28 miljoonaa tappiollisena

Skop-konsernin tammi-syyskuun tulos ennen tilinpäätössiirtoja ja veroja oli 57 miljoonaa markkaa voitollinen. Viime vuonna vastaavana aikana konsernin tappio oli 257 miljoonaa markkaa. Pankin perusliiketoiminta pysyi edelleen tappiollisena, mutta rahoituskatteen tappio pieneni edellisen vuoden 87 miljoonasta 28 miljoonaan markkaan.
Tuloksen nostivat voitolliseksi aiemmin luottotappioiksi kirjatut palautukset sekä osakkeiden myynnistä syntyneet voitot. Arvopaperikaupan ja valuuttatoiminnan kate oli 51 miljoonaa ja muut toimintatuotot 73 miljoonaa markkaa.

Skopin perjantaina julkaistun osavuosikatsauksen mukaan pankin toimintaan liittyy edelleen merkittäviä riskejä. Pankilla ei ole voitonjakokelpoisia varoja eikä pankki saavuta pitkälläkään aikavälillä osingonmaksukykyä.
Luotto- ja takaustappioita pankkikonsernille oli kertynyt syyskuun loppuun mennessä 90 miljoonaa markkaa, joista ulkomaisten tappioiden osuus oli 51 miljoonaa ja kotimaisten 39 miljoonaa markkaa. Aiempien vuosien luottotappiopalautusten määrä oli 227 miljoonaa markkaa. Skop-konsernin järjestämättömät saatavat ja muut nollakorkoiset saamiset olivat 962 miljoonaa markkaa. Järjestämättömien saamisten eli hoitamattomien luottojen osuus tästä oli 233 miljoonaa markkaa.
Konsernin vakavaraisuusaste oli syyskuun lopussa 18,7 prosenttia. Skop-konsernin oma pääoma oli 432 miljoonaa markkaa, mutta ilman valtion ja vakuusrahaston merkitsemiä 5080 miljoonan markan pääomatodistuksia oma pääoma olisi 4648 miljoonaa markkaa tappiollinen.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.