Mainos

Skjåkin ohraa

Sæter rømme on täyteläinen norjalainen erikoisuus, joka muistuttaa hapankermaa. Sitä valmistetaan perinteisesti vuoristossa olevilla maatiloilla. Se muistuttaa ranskankermaa, jota voidaan aivan hyvin käyttää sæter rømmen sijasta.

4 annosta

  • 80 g kuorittua ohraa
  • ¾ l kanalientä
  • 100 g kovaa juustoa (esim. Jarlsberg tai mieto emmental-juusto)
  • 2 rkl norjalaista rømmeä tai ranskankermaa
  • 150 g sieniä
  • 15 g voita
  • suolaa ja pippuria
  • viinietikkaa

Liota ohraa vedessä 12 tunnin ajan.

Kaada ohra kattilaan yhdessä kanaliemen kanssa ja kuumenna kiehuvaksi. Kuori kiehuvan nesteen päälle syntyvä vaahto pois. Vähennä lämpöä ja anna ohran kiehua hiljalleen noin 45 minuuttia tai kunnes ohra on pehmeää ja melkein kaikki kanaliemi on haihtunut kattilasta.

Puhdista sienet ja paloittele ne. Paista sienet paistinpannussa, lisää suolaa ja pippuria.

Sekoita sienet ohran kanssa kattilassa. Lisää raastettua juustoa, jotta seos muuttuu paksuksi ja rømmeä, jotta seos muuttuu kermaiseksi – à la risotto.

Mausta suolalla ja pippurilla ja valuta joukkoon muutama tippa viinietikkaa.

Resepti: Claus Mayer

Mainos

Lisää aiheesta
    Mainos

    Suosituimmat videot

    Mainos

    Uusimmat

    Mainos
    Mainos
    Mainos
     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.