Mainos

Skinnarista uusi veroministeri

Kansanedustaja Jouko Skinnari (sd.) nousee toiseksi valtiovarainministeriksi Arja Alholta vapautuvalle paikalle. Sosialidemokraattien puoluehallitus hyväksyi pääministeri Paavo Lipposen ehdotuksen Skinnarin valitsemisesta yksimielisesti illalla. Puolueen eduskuntaryhmä siunasi ratkaisun sen jälkeen läpihuutojuttuna neljännestunnin kestäneessä kokouksessaan.

Jouko Skinnari, 51, on ollut eduskunnan jäsen vuodesta 1980. Hän nousi ensimmäisen kerran eduskuntaan varapaikalta Hämeen eteläisestä vaalipiiristä.

Skinnari asuu Lahdessa. Hän toimi ennen kansanedustajan tehtävää eduskunnan virkamiehenä eli talous- ja sosiaalivaliokunnan sihteerinä vuodesta 1974. Koulutukseltaan Skinnari on oikeustieteen kandidaatti.

Skinnari on pyrkinyt pariin otteeseen SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtajaksi, mutta hävinnyt ryhmän äänestyksissä niukasti, viimeksi Erkki Tuomiojalle vajaa vuosi sitten. Tuolloin Skinnari valittiin SDP:n ryhmän varapuheenjohtajaksi. Eduskunnassa Skinnari on myös sosiaali- ja terveysvaliokunnan puheenjohtaja.

Ministereiden työnajako ei muutu

Skinnari saa hallituksessa melko kevyenä pidetyn salkun, ja kaikki tärkeimmät asiat pysyvät edelleen valtiovarainministeri Sauli Niinistön (kok.) hallinnassa. Pääministeri Lipponen teki selväksi, että hallituksen muodostamisen yhteydessä sovittua työnjakoa ei pyritä tässä yhteydessä muuttamaan. Lipponen tyytyi toivomaan, että ministerit pystyvät keskustelemaan ja sopimaan, jos jotain tulkinnanvaraa on. Hallituksen nyt jättävä Alho oli usein Niinistön kanssa napit vastakkain työnjakoon liittyvien erimielisyyksien vuoksi.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.