Skinnari valtiollistaisi Fingridin

Eduskunnan talousvaliokunnan puheenjohtajan Jouko Skinnarin (sd.) mielestä kantaverkkoyhtiö Fingrid pitäisi saada kokonaan valtion haltuun.

Skinnarin mielestä Suomi voisi toteuttaa oman ratkaisunsa riippumatta siitä, kuinka EU:ssa edetään sähkön tuottajayhtiöiden häätämisessä pois siirtoverkoista. Näin näytettäisiin mallia muille maille, kuten Saksalle ja Ranskalle.

- Fingrid tuottaa omistajalleen säännöllistä ja varmaa tuloa. Olisi hyvä, jos kaikki rahat jäisivät Suomeen. Samaten voitaisiin tehokkaammin pitää korotuspaineissa olevaa sähkön hintaa mahdollisimman kohtuullisena. Kun kantaverkko olisi valtiolla, kantaverkon kehittäminen naapurimaiden yhteistyön kannalta olisi neutraaleissa käsissä, Skinnari perustelee kannanotossaan.

Valtio omistaa yhtiön osakkeista nyt reilut 12 prosenttia ja Fortum ja Pohjolan Voima kumpikin 25 prosenttia. Muu omistus on lähinnä työeläkeyhtiöillä. Fortumin omistuksen saaminen valtiolle on Skinnarin mukaan yksinkertaista mutta Pohjolan Voiman osalta tarvittaisiin neuvotteluja.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat