Skinnari vaatii Stora-Enson ylimääräistä yhtiökokousta koolle

Jouko Skinnarin mielestä Stora Enson rajut toimet muistuttavat entisaikojen devalvaationäytelmiä.

Eduskunnan talousvaliokunnan puheenjohtaja Jouko Skinnari (sd.) vaatii valtiota ryhtymään toimiin Stora Enson ylimääräisen yhtiökokouksen koollekutsumiseksi. Yhtiökokouksen pitäisi päättää yhtiön hallituksen tekemistä lakkautuspäätöksistä.

Skinnari muistutti tänään Lahdessa, että valtio omistaa neljänneksen Stora Enson osakkeiden äänimäärästä. Lisäksi Kansaeläkelaitoksella on kymmenen prosenttia äänistä.

Skinnari arveli, että veronmaksajia sekä Kelalle sosiaaliturva-maksuja maksavia palkansaajia ja yrittäjiä kiinnostaa saada kaikki tieto yhtiön hallituksen päätöksistä supistaa rajusti sellun ja paperin valmistusta Suomessa.

- Hallituksen puheenjohtaja Claes Dahlbäck oli ajamassa yhtiön Yhdysvaltain yritysostoja, yhtiön metsien ja myös vesivoiman myyntiä, jotka ovat osoittautuneet vääriksi ratkaisuiksi. Nyt on tärkeä saada tarkka ja tasapuolinen tieto yhtiön kaikille osakkaille, miksi nämä uusimmat toimet olisivat oikeita ja mitä suunnitelmia yhtiöllä on esimerkiksi sellun tuotekehittelyn osalta Suomessa, Skinnari sanoi.

Stora Enson rajut toimet muistuttavat Skinnarin mielestä entisaikojen devalvaationäytelmiä ja Kotkan Sunilan-tehtaiden lopettamisyrityksiä 1990-luvun lamavuosina. Devalvaatioita ei enää voi tehdä, ja Sunilan tehtaat toimivat hyvin, hän tiivisti.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat