Mainos

Skinnari nimitti Hirvosen selvitysmieheksi

Verohallituksen henkilöriidoissa otettiin tänään aikalisä. Toinen valtiovarainministeri Jouko Skinnari (sd.) nimitti eroilmoituksensa viime viikolla jättäneen verotarkastusyksikön johtajan Markku Hirvosen talousrikosten torjuntaohjelman selvitysmieheksi.

Tänään illalla koolla ollut verohallituksen johtokunta oli sitä ennen hyväksynyt Hirvosen virkaeron peruutuksen. Päätös tehtiin äänin 3-1. Verohallituksen pääjohtaja Jukka Tammi ei ollut mukana kokouksessa. Hirvonen toimii selvitysmiehenä joulukuun alusta ensi vuoden toukokuun loppuun saakka. Tämän ajan hän on virkavapaalla omasta virastaan.

Hirvosen on määrä laatia ehdotus talousrikosten torjunnan erityistarpeista. Selvityksen kohteena on erityisesti järjestäytynyt kotimainen ja kansainvälinen rikollisuus. Työ liittyy valtioneuvoston juuri hyväksymään talousrikollisuuden torjuntaohjelmaan. Se tehdään yhteistyössä oikeusministeriön, sisäministeriön ja talousrikosjohtoryhmän kanssa.

Skinnarin ohella toimeksiantoa ovat olleet laatimassa myös oikeusministeri Jussi Järventaus (kok.) ja sisäministeri Jan-Erik Enestam (r.). Väliraportti valmistuu helmikuun loppuun mennessä. Skinnari kertoi esittäneensä pääjohtaja Tammelle, että tämä ryhtyisi toimiin verohallituksen sisäisen ilmapiirin parantamiseksi. Verohallinnon sisäisten ratkaisujen tulee tapahtua hyvässä yhteistyössä johdon ja henkilöstön kanssa, Skinnari korosti.

Luottamuspula kalvaa verohallinnon ilmapiiriä

Hirvosen siirtyminen määräajaksi selvitysmieheksi ei sinällään ratkaise tulehtuneita henkilösuhteita. Skinnarin mielestä järjestelystä ei silti ole ainakaan haittaa. Asia on ministerin mukaan sovittu Hirvosen kanssa ja siitä on keskusteltu Tammen kanssa.

Skinnari katsoo puuttuneensa nyt riittävästi verohallinnon sisäisiin asioihin. Hän aikoo jatkossa vain seurata tiiviisti tilanteen kehittymistä. Henkilökiistat ovat jatkuneet verohallinnossa jo pitkään. Ne kärjistyivät viime viikon keskiviikkona, jolloin iskutyyppisessä harmaan talouden torjunnassa julkisuutta saanut Hirvonen ilmoitti erostaan. Syyksi hän ilmoitti luottamuspulan verohallinnon johdon keskuudessa.

Johtoryhmän silloin käymästä keskustelusta annettiin julkisuuteen tiedote. Sen mukaan verohallinnon johto ei voi luottaa virkamiehiinsä, jotka jatkuvasti toimittavat tiedotusvälineille virheellistä tietoa verohallinnon toiminnasta ja päämääristä. Samassa yhteydessä mainittiin Hirvosen nimi.

Skinnari on sen jälkeen käynyt viikon verran keskusteluja verohallituksen johtajien ja henkilöstön edustajien kanssa. Hän ei halunnut perjantaina ennustaa, onko Hirvosella nykyistä paremmat edellytykset toimia verotarkastusyksikön johtajan virassa puolen vuoden kuluttua. Sen näyttää ministerin mukaan tulevaisuus. Skinnari vakuutti olevansa kuitenkin toiveikas sen suhteen, että työilmapiiri verohallinnossa voi parantua.
(STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.