Mainos

Skinnari: Keskustan ja kokoomuksen ohjelmat epämääräisiä

Talousvaliokunnan puheenjohtajan mukaan summittaisen rahanjaon sijaan tarvitaan täsmäparannuksia muun muassa lapsiperheiden ja työttömien vähimmäisetuuksiin.

Keskustan ja kokoomuksen sosiaaliohjelmat ovat epämääräisiä, katsoo eduskunnan talousvaliokunnan puheenjohtaja Jouko Skinnari. Skinnari sanoo kannanotossaan, että summittaisen rahanjaon sijaan tarvitaan täsmäparannuksia lapsiperheiden, eläkeläisten, työttömien ja vammaisten vähimmäisetuuksiin.

Skinnari toteaa, että etujen jäädyttämiset 1990-luvulla näkyvät edelleen vähimmäisturvan jälkeenjääneisyytenä. Samalla pätkätyöt ja pitkäaikaistyöttömyys merkitsevät, että sadoilla tuhansilla suomalaisilla on heikko eläkekertymä 1990-luvun alun suurtyöttömyyden jälkeen.

- Meidän on säilytettävä syyperusteinen sosiaaliturva, jolloin etuuksien parannukset voidaan ohjata täsmällisesti eniten apua tarvitseville, Skinnari sanoo.

Hän haluaa ohjata etuuksien parannuksia kansaneläkeläisten lisäksi myös pienellä työ- tai yrittäjäeläkkeellä eläville. Lisäksi hän kaipaa korjauksia työmarkkinatukeen ja vammaisten etuuksiin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.