Mainos

Skinnari haluaa pikalainoille korkokaton

Jouko Skinnari ehdottaa pikalainayhtiöille tiukempia rajoja ja rekisteröintipakkoa. Uusi laki halutaan voimaan jo ensi vuodeksi.

Eduskunnan talousvaliokuntaa johtava Jouko Skinnari haluaa niin sanotut pikalainat ja niitä internetissä tai puhelimitse myöntävät yhtiöt parempaan valvontaan.

Skinnarin mielestä ilman vakuuksia myönnettäville lainoille pitäisi säätää korkokatto ja yhtiöt pitäisi velvoittaa ilmoittamaan velkojen todelliset korot. Käytännössä korko voi Skinnarin mukaan nousta satoihin prosentteihin.

Skinnari ehdottaa myös, että pikaluottoyhtiöille säädettäisiin rekisteröintipakko, kuten Ruotsissa on jo tehty. Silloin olisi mahdollista selvittää yhtiön, sen rahoituksen ja siinä toimivien henkilöiden taustat.

Skinnari kiirehtii hallitusta antamaan lainmuutosesitykset eduskunnalle pikaisesti tänä syksynä, että uusi laki saataisiin voimaan jo ensi vuoden alusta.

Eduskunnan talousvaliokunta on selvittänyt ylivelkaantumisen riskejä, pikalainayhtiöitä ja näiden lainojen ylikorkoja samalla, kun on käsitellyt Suomen Pankin valtuuston kertomusta. Valiokunnan mietintö asiasta valmistunee tällä viikolla ja koko eduskunta pääsee keskustelemaan asiasta pian sen jälkeen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.