Mainos

Skinnari aloitti ministerin työnsä Sundqvist-jupakalla

Toisen valtiovarainministerin virkaan tänään astunut Jouko Skinnari (sd.) keskusteli ensi töikseen ministeriön virkamiesjohdon kanssa Sundqvist-tapauksen jälkiselvittelyistä.

Skinnari sanoi ensimmäisessä ministeritiedotustilaisuudessaan, että hän haluaa ennen mitään uusia toimia nähdä tulokset niistä selvityksistä, joita asian ympärillä on tekeillä eri tahoilla. Tämä koskee Skinnarin mukaan mukaan myös sitä, ryhdytäänkö Ulf Sundqvistin kanssa tehtyä sopimusta purkamaan, kuten valtion vakuusrahaston valtuusto edellytti eilen tekemässään päätöksessä.

Skinnarista oikeusministerinkin sijainen

Skinnari peri edeltäjänsä Arja Alhon (sd.) paikat muiden ministerien sijaisena. Uutena tehtävänä Skinnari sai oikeusministerin viidennen sijaisuuden.

Skinnari on mm. valtiovarainministeri Sauli Niinistön (kok.) ensimmäinen sijainen ja VM:n asioissa hallintoministeri Jouni Backmanin (sd.) ensimmäinen sijainen. Lisäksi hän on Backmanin toinen sijainen sisäministeriössä ja kauppa- ja teollisuusministeri Antti Kalliomäen (sd.) ensimmäinen sijainen.

Skinnari ensikertalainen

51-vuotias lahtelainen pitkän linjan kansanedustaja Jouko Skinnari nimitettiin tänään presidentin esittelyssä toiseksi valtiovarainministeriksi. Skinnari on ensikertalainen ministerinä, mutta hänen ei tarvinnut vannoa valaa tai antaa juhlallista vakuutusta, koska hän on aiemmin antanut tuomarinvalan. Skinnari on ollut eduskunnan jäsen seitsemäntoista vuotta ja sitä ennen eduskunnan virkamiehenä 1970-luvun alkupuolelta.
(STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.