Skinityttö pahoinpiteli Pamela Tolan nuoruudessa

Dome Karukosken Leijonasydän-elokuvassa skinityttöä näyttelevä Pamela Tola tutustui uusnatseihin jo nuoruudessaan.

Dome Karukoski on aiemminkin tarttunut elokuvissaan aiheisiin, jotka koskettavat ihmisiä. Aiemmissa elokuvissa on käsitelty muun muassa itsemurhaviettiä, työttömyyttä ja alkoholismia. Ohjaajan uusin elokuva käsittelee suvaitsevaisuutta ja erilaisuuden hyväksymistä ja Karukoski paljasti kyseessä olevan hänen uransa tärkein elokuva.

Elokuvan rooleissa nähdään muun muassa Peter Franzén, Laura Birn, Jasper Pääkkönen, Jussi Vatanen ja Pamela Tola. Uusnatsityttöä näyttelevä Tola tutustui elokuvaa käsittelevään aiheeseen jo 90-luvulla asuessaan Joensuussa. Joensuu oli tuolloin Kotkan ohella yksi niistä kaupungeista, joissa skinhead-aate oli erityisen voimissaan.

– Yläasteemme oli rauhaton paikka, siellä kaikki meni pilotit päällä. Itsekin olen joutunut nuoruudessani roolihahmoni kaltaisen henkilön pahoinpitelemäksi. Skinityttö pisti päätäni tiiliseinään. Se tapahtui jossain diskossa ja olin itsekin silloin alaikäinen. Siinä ei käynyt kovinkaan pahasti. Minulla ei ollut antaa röökiä, niin skinityttö päätti iskeä päätäni seinään, näyttelijä muisteli elokuvan kuvauspaikalla Kotkassa.

Alaikäisenä tapahtunutta pahoinpitelyä ei kuitenkaan koskaan viety viranomaisten tutkittavaksi. Omakohtaisen pahoinpitelyn lisäksi Tola on joutunut todistamaan myös muuta naisten aggressiivista käytöstä.

– Myös roolihahmoni on sellainen, että hän voi turvautua väkivaltaan, jos on juonut alkoholia. Hän sallii toisten pahoinpitelemisen, jos on vähän nauttinut, Tola kertoi.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat