Mainos

Skimmausliigalle syyte törkeästä maksuvälinepetoksesta

Oulun käräjäoikeudessa on alkanut pankkikorttien kopiointia eli skimmausta koskeva kaksipäiväinen oikeudenkäynti, jossa syytettynä on kolme bulgarialaismiestä.

Syyttäjä vaati kolmikolle kolmen vuoden ehdotonta vankeusrangaistusta törkeästä maksuvälinepetoksesta.

Kopla asensi skimmauslaitteita useisiin kaupunkeihin Vaasa – Oulu - Rovaniemi -akselilla elo-syyskuun 2011 välisenä aikana ja sai kopioitua huomattavan määrän tunnuslukuja. Rahaa kopioiduilla korttitiedoilla on nostettu ainakin Chicagossa noin 60 000 euroa. Kaikkiaan vahingot saattavat nousta jopa miljooniin euroihin.

Miehet otettiin kiinni Kokkolassa syyskuussa 2011. Välittömästi kiinnioton jälkeen miehet eristettiin ja heidän yhteydenpito toisiinsa estettiin.

Pankkitiedot näytön avaintekijä

Kuulusteluissa miehet ovat olleet vaitonaisia.

Syyttäjän pitää saada aukoton näyttö miesten syyllisyydestä, muutoin kolmikko saa todennäköisesti syytteen vain maksuvälinepetoksesta, josta todennäköisin tuomio olisi ehdollinen vankeustuomio.

Pankkitietojen perusteella pystytään kuitenkin näyttämään toteen, että sellaisilta asiakkailta, jotka ovat nostaneet rahaa automaatista, jossa skimmauslaite on ollut asennettuna, on kadonnut tililtä rahaa. Tämä on selkeä näyttö törkeästä maksuvälinepetoksesta.

Tampereella tuli esiin vastaavanlainen skimmaustapaus alkuvuodesta 2011.

Tästä tapauksesta Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi romanialaisen mieskolmikon törkeästä maksuvälinepetoksesta kahden vuoden ja neljän kuukauden ehdottamaan vankeuteen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.