Mainos

SkebaSkaba antaa nuorille bändeille näytön paikan

17:12

Seinäjoella järjestettiin viikonloppuna nuorten SkebaSkaba-bändikisan karsinnat, joihin alkuhaun jälkeen pääsi seitsemän erilaista kokoonpanoa. Kun bändin keski-ikä saa kilpailuvuonna olla korkeintaan 18 vuotta, lavalla nähtiin kasapäin nuorta energiaa.

– Kyllähän valtaosa soittajista on alle 18-vuotiaita, ja heille tällainen kisa tuntuu olevan todella tärkeä. Viiden vuoden aikana kisoihin on osallistunut yli 200 bändiä, kertoo SkebaSkabaa järjestävä Timo Sysiluoma Suomen Lions-liitosta.

Bändikisat toimivat nuorille muusikoille edelleen ponnahduslautana musiikilliseen menestykseen.

– Onhan se tärkeää että pääsee näyttämään mitä osataan. Ja tietenkin, että saa palautetta soitostaan, kertoo Seinäjoen osakilpailun voittaneen The Verdegrassin laulusolisti Timi Palola.

Katso bändien SkebaSkaba-videot Nuortenhyväksi.fi-sivustolta. 

15-vuotias Niko Salminen kitaroi tyylikkäästi raumalaisessa Razor-yhtyeessä.  Kun alle 18-vuotiaille löytyy keikkaa niukasti, kisat ovat entistä tärkeämpiä.

– Onhan se hankalaa päästä tämän ikäisenä baareihin soittelemaan, että koulun piireissä ja tällaisissa kisoissa se onnistuu, kertoo Salminen.

Suomessa järjestetään nyt takavuosien taantuman jälkeen taas useita bändkikisoja. Osa on paikallisia ja pieniä, osa valtakunnallisia ja suuria kuten Rockin SM. Seinäjoen SkebaSkabaan osallistui bändejä Pohjanmaan lisäksi Raumalta ja Porista saakka – kaikilla on soittamiseen kova into.

– Itse löysin kitaran jo ala-asteella ja soitin ensin toisessa bändissä, nyt sitten tässä kurikkalaisessa Raw Thoughtsissa. Musiikki on vaan semmoinen että pakko päästä soittamaan, kuvailee Rauni Hautamäki.  

Kisoissa yllätti ehkä bändien laaja musiikillinen kirjo. Raskaan metallin lisäksi kuultiin kevyempää tavaraa, nähtiinpä lavalla myös kontrabasso kun lauteille nousi raumalainen The Rising Sun.

– Yksi ajatus meillä onkin nostaa esiin erilaisia musiikin muotoja ja bändejä, kuvaili Sysiluoma.

Monipuolisuuteen kiinnitti huomiota myös voittajabändi The Verdegrass.

– Se yllätti kyllä! Aikaisemmin soittajat pitäytyi melkein rokissa, mutta nyt oli hyvin erilaisia bändejä, arvioi Timi Palola.

Pari vuotta sitten SkebaSkaban voitti seinäjokelainen SoftEngine, joka edustaa Suomea tänä vuonna Euroviisuissa. Laulusolisti ja biisinikkari Topi Latukan mukaan nuorisobändi kiersi ahkerasti kisoja ja haki palautetta.

– Itseluottamusta ainakin sai ja keikkoja tuli enemmän. Tärkeintä oli se että pääsi esiintymään ja näyttämään muille ja sai palautetta siitä mitä tekee, kertoo Latukka.

MTV taltioi osana Nuorten hyväksi -kampanjaa SkebaSkaban esikarsinnat Seinäjoella ja Kirkkonummella sekä kesäkuisen finaalin Porissa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.