Mainos

Skanskan tulos parani lähes 40 prosenttisesti

Rakennuskonserni Skanska Oy:n liikevaihto ja tulos kasvoivat viime vuonna. Kasvua Suomessa vauhdittivat yhtiön mukaan hyvä talouskehitys ja yritysostot.

Rakentamista lahikuvassa

Skanskan viime vuoden tulos rahoituserien jälkeen koheni vuotta aiemmasta lähes 40 prosenttia 302 miljoonaan markkaan. Konsernin liikevaihto kasvoi edellisvuodesta 60 prosenttia 9,7 miljardiin markkaan. Konsernin omavaraisuusaste puolittui edellisvuodesta 15,6 prosenttiin.

Yhtiön vuosikatsauksesta käy ilmi, että panostukset toiminnan laajentumiseen rasittivat tasetta ja heikensivät pääoman tuottoa sekä omavaraisuusastetta.

Skanskan palveluksessa oli vuoden lopussa 12825 henkilöä. Viime vuonna yhtiön asuntoja valmistui Suomessa lähes 3700. Valmiita myymättömiä uusia asuntoja yhtiöllä oli vuoden lopussa 196. Uusia asuntoja oli rakenteilla oli 3900. Myös Venäjän pysähtyneet markkinat alkoivat elpyä loppuvuodesta ja yhtiö uskoo, että tänä vuonna rakentamisen määrä kasvaa. Itä-Euroopassa ja Venäjällä Skanska aikoo lisätä paikallisen henkilöstön, aliurakoitsijoiden ja tavarantoimittajien käyttöä entistäkin enemmän.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.