Mainos

Skanskan rakennustyömailla lakko ensi viikolla

Ensi viikon keskiviikkona eteläsuomalaiset rakentajat osoittavat mieltään alihankintaketjun uhkailuja vastaan.

Rakennusliitto järjestää lyhyen mielenosoituslakon Skanska Talonrakennuksen Etelä-Suomen työmailla ensi viikolla. Liitto ilmoittaa pysäyttävänsä työt keskiviikkona kello 12 neljäksi tunniksi.

Rakennusliiton jäsenet kertovat joutuneensa Skanskan Etelä-Suomen yksikön työmaalla alihankintaketjun edustajien uhkailujen kohteeksi. Kyseessä on Skanskan käyttämän aliurakoitsijan aliurakoitsija, joka on vasta aloittanut toimintansa.Rakennusliitto on julistanut yrityksen saartoon.

- Rakennusliiton palveluksessa olevaa ihmistä ja myös luottamusmiestä on käsityksemme mukaan uhkailtu väkivallalla, jotta asian selvittäminen ja saarto lopetettaisiin. Jos tällä tavalla toimitaan, niin siinä emme voi kyllä antaa periksi, sanoo Rakennusliiton puheenjohtaja Matti Harjuniemi.

Rakennusliitto toivoo työnseisauksen herättävän myös muissa yrityksissä ja työmailla keskustelua suomalaisen rakennusalan tulevaisuudesta. Liiton mukaan epämääräisten alihankintaketjujen käyttö on saanut yhä kielteisempiä muotoja.

Uhkailuista on ilmoitettu poliisille, ja myös Skanskassa on aloitettu tapauksen selvittely.

- Jos meidän sopimuskumppanimme on jollain tavalla ollut mukana tällaisessa tapahtumassa, se johtaa välittömästi sopimuksen purkamiseen, Skanskan varatoimitusjohtaja Jari Lanki sanoo.

Hän korostaa, että Skanskan tarjouspyyntöasiakirjoissa on hyvin tarkat ohjeet siitä, millaisia käytäntöjä alihankkijoilta vaaditaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.