Mainos

Skanska vähentää rajusti henkilöstöään

Rakennuskonserni Skanska aikoo vähentää Ruotsista 2000 työntekijää ja 1400 työntekijää muista Pohjoismaista rakentamisen laskusuhdanteen vuoksi.

Skanska arvioi työvoimatarpeensa vähenevän Suomessa kaikkiaan noin 600 työpaikan verran tämän syksyn ja ensi vuoden aikana. Suunnitellut henkilöstövähennykset koskevat korkeintaan 150 toimihenkilöä sekä noin 450 työntekijää eri alueilta ja yksiköistä. Skanska työllistää Suomessa kokonaisuudessaan lähes 3000 henkilöä.

Yhtiön mukaan syynä on etenkin asuntorakentamisen jyrkkä lasku.

- Talouden näkymät ovat synkentyneet tänä syksynä vauhdilla. Arvioimme ensi vuoden liikevaihtomme pienenevän noin 15 prosentilla, minkä vuoksi joudumme leikkaamaan myös kulujamme vastaavasti. Valitettavasti tämä tarkoittaa myös henkilöstön vähentämistä, sillä rakentamisen hiljentyessä töitä ei riitä kaikille, Skanska Oy:n toimitusjohtaja Juha Hetemäki kertoo.

Skanska on käynnistänyt yt-neuvottelut henkilöstömääränsä sopeuttamisesta markkinatilanteeseen. Ensimmäisenä yt-neuvottelut käytiin asuntoprojektikehitykseen keskittyvässä Skanska Kodit Oy:ssä, johon asuntokaupan hidastuminen on vaikuttanut Skanskan toiminnoista eniten. Henkilöstövähennykset toteutetaan sekä irtisanomisina että lomautuksina, ja osa niistä voidaan hoitaa eläkejärjestelyin.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.