Mainos

Skåneen passipakko EU-huippukokouksen ajaksi

Ruotsin Skånessa tarkastetaan maahantulijoiden passeja Kööpenhaminan EU-huippukokouksen aikaan.

Ruotsin hallitus on antanut Skånen poliisille luvan tarkistaa passeja Ruotsiin tulevilta matkailijoilta Kööpenhaminan EU-huippukokouksen aikana ensi viikon loppupuolella. Määräaikainen passipakko alkaa perjantaina 6. joulukuuta ja päättyy lauantaina 14. joulukuuta.

Skånen poliisi pelkää levottomuuksia ja mahdollisia terroritekoja ensi viikon torstaina ja perjantaina pidettävän huippukokouksen aikana. Tiedotuspäällikkö Lars Förstell Skånen poliisista sanoi Sydsvenska Dagbladet -lehdelle, että huippukokouksen aikana on odotettavissa mielenosoituksia ainakin Malmössä ja mahdollisesti muuallakin Skånessa.

Förstellin mukaan Schengenin sopimus antaa mahdollisuuden tiukennettuun rajavalvontaan erikoistilanteissa. Tarkoitus ei ole kuitenkaan tarkastaa kaikkia matkustajia. Poliisi haluaa lisävaltuuksia ennen muuta Juutinrauman sillan liikenteeseen sekä Skånen lentokentille ja satamiin.

Passipakko ei koske pohjoismaisia matkailijoita, mutta heidänkin on varauduttava varmistamaan henkilöllisyytensä tiukennetuissa tarkastuksissa.

(MTV3-STT-TT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.