Mainos

Skandia Life yliveloitti asiakkaitaan

Vakuutusyhtiö Skandia Life palauttaa rahoja yli 4500 asiakkaalle, joiden eläke- tai säästövakuutuksesta on veloitettu liikaa.

Vakuutusyhtiö Skandia Life on yliveloittanut osaa asiakkaistaan yli kymmenen vuoden ajan. Yhtiö palauttaa rahat asiakkailleen korkojen kanssa. Palautuksia saa takaisin yli 4500 asiakasta, joiden eläke- tai säästövakuutuksesta on veloitettu liikaa.

Määrä vastaa vajaata kymmentä prosenttia Skandia Lifen asiakkaista Suomessa, kertoo Skandia-konsernin kansainvälinen markkinointipäällikkö Shelley Robertson.

Skandia huomasi vuoden alussa tietojärjestelmässään virheen, joka johti ylilaskutukseen. Skandia on jo aloittanut palautusten maksun. Yhtiö lähettää kaikille yliveloitetuille asiakkailleen kirjeen, joista suurimman osan pitäisi Robertsonin mukaan olla perillä ensi viikon puolivälissä.

Pieni osa yliveloitetuista vakuutuksista on jo päättynyt, mutta yhtiö pyrkii löytämään vakuutusten ottajat muutaman viikon kuluessa. Skandia ei odota asiakkailta toimenpiteitä.

Virhe tapahtui koko Skandia-konsernissa

Yliveloitettu summa on noin 150 euroa yhdeksällä kymmenestä asiakkaasta, jotka ovat maksaneet liikaa vakuutuksestaan. Yliveloitetun summan päälle Skandia maksaa korkoa, joka on kaksi prosenttiyksikköä yli Englannin keskuspankin ohjauskoron.

Yhteensä Skandia maksaa palautuksia korkoineen noin 355000 euroa. Robertsonin mukaan yhtiö on veloittanut liikaa sellaisia asiakkaita, joiden maksama summa muuttuu usein.

Virhettä ei pitäisi siis olla niissä vakuutuksissa, joiden säännöllinen veloitus on pysynyt samansuuruisena. Robertsonin mukaan yliveloitukseen johtanut virhe on tapahtunut kaikkien maiden Skandia-yhtiöissä.

Ruotsista lähtöisin olevalla Skandialla on toimintaa 20 maassa. Suomessa Skandia on toiminut vuodesta 1995 ja laskutusvirhe on ollut Suomen järjestelmässä alusta asti.

Skandia Life on markkinajohtaja sijoitussidonnaisissa eläkevakuutuksissa Suomessa. Skandian vakuutusten yliveloituksista kertoi ensimmäisenä Kauppalehti.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.