Mainos

Skandaalivideohuijaukset leviävät Facebookissa

Facebookissa liikkuu jälleen uusia huijauksia. Jotkut käyttäjät lankeavat huijauksiin edelleen, vaikka ne noudattavatkin aiemmista huijauksista tuttua kaavaa.

Mashable.com-sivustolla kerrotaan miten yksinkertaisesti huijaus on toteutettu: Ensin muiden käyttäjien status-päivityksissä näkyy kiinnostavan oloinen linkki. Linkin klikkauksen jälkeen käyttäjää pyydetään täyttämään kyselyitä, joiden tarkoitus on vain päästä käsiksi henkilökohtaisiin tietoihin.

Kahdessa hiljattain levinneessä huijauksessa hyväuskoista käyttäjää houkutellaan "shokeeraavilla videolla": “I am shocked!!! I’m NEVER texting AGAIN since I found this out. Video here... Worldwide scandal!"

Mikäli käyttäjä klikkaa viestissä olevaa linkkiä, hän ei kuitenkaan pääse katsomaan mitään videota. Sen sijaan käyttäjä ohjataan huijaussovellukseen, jossa pyydetään täyttämään kyselyitä ennen videon katsomista.

Toisessa viestissä mainostetaan shokeeraavaa videota, jossa opettaja lähes tappaa pojan. Ja jälleen kerran linkkiä klikkaamalla käyttäjä ohjataan vain tietoja kalastelevaan sovellukseen. Samalla huijauslinkki tulee näkyviin käyttäjän status-päivityksiin, jotta muutkin klikkaisivat sitä.

Jälleen kerran on syytä muistuttaa, että epäilyttäviä linkkejä ei kannata klikkailla, ellei ole täysin varma niiden turvallisuudesta. Henkilökohtaisia tietoja ei tule antaa eteenpäin. Ja jos kaikesta huolimatta huomaat tulleesi huijatuksi, poista huijaussovellukset ja niiden asentamat viestit Facebook-tiedoistasi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.