Skandaalipormestari vannoo sukunsa palaavan Toronton johtoon

Kanadassa Toronton kaupungissa on valittu uusi pormestari.

Pormestaria edelsi crack-kokaiinin käytöstä ja tasapainottomasta käytöksestä tunnetuksi tullut Rob Ford.

Uusi pormestari John Tory voitti Fordin veljen Doug Fordin pormestarinvaaleissa, ja nyt Toronton kaaottisen kauden toivotaan olevan ohi.

Doug Ford oli ollut veljensä sijaisena pormestarin tehtävissä siitä asti, kun Rob Ford joutui kemoterapiaan syöpähoitojen vuoksi.

Rob Ford sai maanantain kaupunginvaaleissa tarpeeksi ääniä, että sai paikkansa edustustossa takaisin. Nykyinen pormestari valittiin 40 prosentin kannatuksella. Fordin veli Doug sai äänistä 34 prosenttia.

Kun Rob Ford valittiin pormestariksi vuonna 2010, hän sai äänistä lähes puolet.

Rob Ford vannoi, että Fordien suku palaisi kaupungin johtoon vuoden 2018 pormestarinvaaleissa.

– Me (Fordit) emme koskaan luovuta. Neljän vuoden kuluttua saatte nähdä esimerkin siitä, että Fordin perhe ei koskaan anna periksi.

Rob Ford oli palannut töihin vasta kesäkuussa vietettyään kaksi kuukautta alkoholi- ja huumausainevieroituksessa. Fordin huumeidenkäyttö paljastui viime vuonna, kun huumekauppias uhkasi myydä medialle videon Fordista polttamassa crack-kokaiinia.

Aluksi Ford kielsi huumeiden käytön, mutta myönsi myöhemmin polttaneensa crack-kokaiinia vahvassa humalatilassa. Ford esiintyi marraskuussa 2013 maailmalle levinneellä videolla sekavassa tilassa ja teki tappouhkauksia.

Fordin eroa vaadittiin äänekkäästi, ja Toronton kaupunginvaltuusto vei Fordilta pormestarinoikeudet viime marraskuussa.

Rob Ford on kuitenkin säilyttänyt suhteellisen korkean kansansuosionsa. Hän pyysi kampanjassaan kesän aikana uutta mahdollisuutta torontolaisilta.

Doug Fordia ei pidetä yhtä karismaattisena hahmona kuin hänen populistista nuorempaa veljeään Rob Fordia.

Rob Fordin vauhdikkaan uran vaiheita 1:48


Lue myös:

    Uusimmat