Mainos

Skandaalikuvaaja Serranon näyttely avataan Helsingissä

Helsingin kaupungin taidemuseo jatkaa suosittua yhteiskunnallisten valokuvanäyttelyidensä sarjaa.

Serranon näyttely avataan keskiviikkona

Tänään Tennispalatsissa avataan kohukuvaaja Andres Serranon näyttely, joka on herättänyt skandaaleja eri puolilla maailmaa. Serrano kuvaa mm. uskontoa, rasismia, kuolemaa ja seksualisuutta. Serranoa kiinnostavat ennakkoluulomme, pelkomme ja häpeämme. Hänen tunnetuin valokuvansa on synnyttänyt kohua ja mielenosoituksia USAssa, Australiassa, Liettuassa. Krusifiksi virtsa-astiassa panee miettimään, mikä on taidetta?

-Ei ykskään kuva, joita on siis tosiaankin tuhat kertaa hurjempia kuvia maailma täynnä ja pullollaan, koska niistä ei yksikään kuva herätä sellaisia tunnelatauksia kuin nämä, niin tämän täytyy olla taidetta, täräyttää taidemuseon johtaja Tuula Karjalainen.

-Järkytys ja tyrmistys kertovat enemmän meistä katsojista, ratkaisemattomista asioista, joita patoamme sisäämme, enemmän kuin kuvista, arvioi puolestaan näyttelyn kuraattori Malin Barth.

Suomalaisen silmin kuvat verestä ja siemennesteestä näyttävät jopa maalauksellisilta, ikääntyvät vartalot sympaattisilta, mutta kuoleman kuvat järkyttävät. -Saattaa olla, että suomalaiset pitävät niitä inhottavina, koska kuolema on Suomessa aikamoinen tabu. Eli muista tabuista on sillä lailla päästy. Ainakin suuremman yleisön kesken. Mutta kuolemaa me emme myönnä, että sitä on olemassa. Se on piilotettu, sanoo Karjalainen. -Elämään kuitenkin kuuluu kuolema ja rakkaus, sairaus ja uskonto. Ja kaiken tämän tutkiminen. Ne on perimmäisiä kysymyksiä meidän jokaisen, jokaisen elämässä, haluttiinpa me sitä tai ei.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.