Mainos

Skandaali: NBA-tulokas joutui poliisiväkivallan uhriksi – "Häpeällistä ja anteeksiantamatonta"

2:05

Yhdysvalloissa muhii uusi poliisin rasistiseen toimintaan liittyvä skandaali, jonka uhriksi joutui koripalloliiga NBA:n tulokaspelaaja Sterling Brown.

Tapauksessa Milwaukeen paikallinen poliisi lähti huomauttamaan Brownia virheellisestä pysäköinnistä. Tilanteessa rauhallisena pysynyt Brown tainnutettiin useamman poliisin toimesta maahan, minkä perään häntä sumutettiin pippurisumuttimella.

Milwaukeen poliisi julkaisi tapauksesta videokuvaa. Selkkaus näkyi yhden poliisin univormussa olleesta kamerasta.

Paikallinen poliisi teki tapauksesta tutkinnan, joka paljasti väärinkäytökset. Poliisipäällikkö Alfonso Morales pahoitteli tapahtunutta tiedotteessa.

– Tapaukseen osallistuneet poliisit toimivat epäasianmukaisesti ja heidät on puhuteltu, Morales sanoi CNN:n mukaan.

Kaupungin pormestari Tom Barrett suhtautui häpeillen tapahtuneeseen.

– Tällaisella käyttäytymisellä ei ole sijaa kaupungissa, eikä kansalaisia saisi kohdella tällä tavoin. Vaikka Brown oli pysäköinyt väärin, niin tapa, miten tämä asia eskaloitui, häiritsee minua eniten, Barrett puuskahti.

Brownin edustama seura Milwaukee Bucks julkaisi asiasta hyvin suoran kannanoton.

– Käytös ja uhkailu, mitä Sterling koki Milwaukeen poliisin toimesta, on häpeällistä ja anteeksiantamatonta, seuran tiedotteessa kirjoitettiin.

– Olemme kiitollisia monien hyvien poliisien toiminnasta ja siitä, miten he suojelevat kaupunkiamme. Tällaista rasistista ja vääränlaista voimankäyttöä ei saa kuitenkaan sivuuttaa. Tällaiseen käytökseen pitää puuttua. Tämmöiset tapaukset muistuttavat siitä, millaista epäoikeudenmukaisuutta toiminnassa esiintyy edelleen, seura jatkoi.

Brown itse sanoi käytöksen olleen väärää, eikä ”sitä pitäisi tapahtua kenellekään”. Brown viittasi omalla tapauksellaan Laquan McDonaldin, Stephon Clarkin ja muiden mustaihoisten puolesta, jotka ovat kuolleet poliisiväkivallan takia.

– Kaikissa näissä tilanteissa yhteinen tekijä on ollut rasismi vähemmistöyhteisöä kohtaan, vallan väärinkäyttö ja virkamiesten vastuuvelvollisuuden puute. Mustien miesten ei pitäisi joutua pelkäämään ja olemaan heti puolustuskannalla poliisin nähdessään. Tämä on kuitenkin todellisuutta ja tämä on todellinen ongelma. Molemmilla osapuolilla pitää olla keskinäinen kunnioitusta, Brown sanoi omassa tiedotteessaan.

23-vuotias Brown siirtyi Milwaukee Bucksin riveihin yliopistojoukkue Wisconsin Herdin riveistä. Hänet varattiin alun perin Philadelphia 76ersin toimesta, mutta Bucks hankki hänet itselleen rahallista korvausta vastaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.