Mainos

Skandaali horjuttaa Saksan armeijaa

Bosnian rauhanturvaoperaation osallistuneet saksalaiset asevelvolliset ovat esimiestensä siunauksella harjoitelleet siviilien teloittamista ja raiskaamista. Tämän todistaa videonauha, jonka saksalainen televisioyhtiö on saanut käsiinsä. Skandaali horjuttaa vakavasti Saksan armeijan mainetta.

Saksan puolustusministeri Volker Rühe on tyrmistynyt tapauksesta. Hän uhkaa vastuullisia mahdollisimman kovilla rangaistuksilla. Palvelunsa suorittaneita armeija ei kuitenkaan enää voi rankaista - nyt jäljitetään tapauksesta jo yli vuoden tienneitä upseereita.

Julkisuuten tulleet kuvat saksalaisten huvittelusta tuovat mieleen juutalaisia teloittaneet toisen maailmansodan natsisotilaat. Juuri tästä maineesta Saksa on viimeisten vuosikymmenten aikana yrittänyt päästä eroon, ja siksi Saksa pysyttelikin pitkään rauhanturvaoperaatioiden ulkopuolella.

Tuore skandaali on takaisku Rühelle, jonka on nyt entistä vaikeampi perustella, miksi puolustusministeriön budjettiin ei enää pitäisi tehdä julkisen vajeen edellyttämiä lisäleikkauksia.
(MTV3/Tapio Nurminen)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.