Mainos

SKAL vaatii vääristä luvista kärähtäneille maahantulokieltoa

Suomen Kuorma-autoliitto SKAL vaatii, että väärennetyillä matkaluvilla Suomeen yrittäneiltä venäläisliikennöitsijöiltä sakottamisen lisäksi estettäisiin maahan pääsy vähintään vuodeksi.

SKAL lähetti tänään Tullihallitukselle jyrkkäsanaisen kirjeen, jossa se myös vaatii viranomaisia tehostamaan venäläisautojen asiakirjojen valvontaa.

SKAL:n mielestä mahdollisten muiden väärentäjien varoittamiseksi kiinni jääneiltä kuljettajilta tulisi sakkojen lisäksi evätä maahantulo Suomeen vähintään vuodeksi. Liitossa uskotaan, etteivät väärillä luvilla maahan yrittävät venäläisautot jää muutamaan nyt ilmi tulleeseen tapaukseen.

Kaakkoisrajalla Vaalimaan ja Nuijamaan raja-asemilla tulli on tämän viikon aikana löytänyt venäläisrekoilta väärennettyjä matkalupia. Väärennösten kohteena on ollut Suomen liikenneministeriöltä Suomeen saapumiseen tarvittava matkalupa.

Venäläisten kuljetukset ovat lisääntyneet tasaisesti, ja heiltä ovat luvat loppuneet. Matkalupia myönnetään vuosittain yhtä paljon suomalaisille ja venäläisille rekoille. Suomalaisten ajojen vähennyttyä matkalupia on suomalaisilla käyttämättä vielä 40 000. Suomen liikenneministeriö myönsi venäläisille runsaat 5 000 uutta lupaa viikko sitten.

SKAL:n toimitusjohtajan Seppo Sainion mukaan kuorma-autoliitoon on myös kantautunut tietoja siitä, että venäläiset ovat onnistuneet käyttämään samaa kuljetuslupaa useamman kerran. Liitto korostaakin Tullihallitukselle lähettämässään kirjeessä, että kuljetusasiakirjojen huolellinen tarkastaminen ja leimaaminen Suomen tullissa karsivat väärinkäytöksiä.

Venäläiset kuljetusliikkeet ovat käyttäneet tänä vuonna kuljetuksiinsa maiden välisessä liikenteessä jo 140 000 matkalupaa. Vastaavasti suomalaisyritykset ovat käyttäneet Venäjän liikenteessä yhteensä 90 000 lupaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.