Mainos

SK: Suomella tyly linja irakilaisille – vain Norja tiukempi turvapaikan kanssa

Suomessa on kesän aikana myönnetty myönteinen turvapaikkapäätös noin 15 prosentille irakilaisista turvapaikanhakijoista. Osuus on Euroopan toiseksi tiukin, kertoo Suomen Kuvalehden tekemä vertailu.

Suomen kiristynyt turvapaikkapolitiikka ja päätösten teko on nostanut keskustelua tällä viikolla. Irakilaisten osalta turvapaikan tai suojelupäätöksen on Euroopassa saannut tänä vuonna keskimäärin 64 prosenttia Irakista paenneista henkilöistä. 

1:48

Suomessa vastaava luku koko alkuvuoden osalta on 26 prosenttia. Kiristynyt päätöksenteko näkyy kuitenkin kesän osalta, sillä kesäkuun jälkeen myönteisen päätöksen on saanut enää 14 - 15 prosenttia päätöksen saaneista irakilaisista. Viime vuonna irakilaisten hakemuksista hyväksyttiin vielä 84 prosenttia. 

Ei yhtenäistä linjaa

Euroopan maista vain Norjassa on ollut Suomea tiukempi linja, sillä siellä 12 prosenttia irakilaisista on saanut myönteisen päätöksen. 

Ruotsissa turvapaikka on myönnetty puolelle alkuvuoden aikana päätetyistä irakilaistapauksista. Saksassa luku on peräti 78 prosenttia. 

Neljäs maa johon irakilaisia turvapaikanhakijoita saapui viime vuonna paljon oli Belgia. Siellä myönteisen päätöksen on saanut 53 prosenttia hakijoista. 

Suomeen saapui viime vuoden aikana yli 20 000 irakilaista turvapaikanhakijaa. 

1:52

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.