Mainos

SK: Mannerheim-elokuvan ohjaajaksi Dome Karukoski

Paljon mielenkiintoa herättänyt suunnitelma Mannerheim-elokuvasta on vaihteeksi myötätuulessa. Suomen Kuvalehti kertoo, että elämäkertaelokuvan uudeksi ohjaajaksi on hankittu nuoren polven ohjaaja Dome Karukoski.

Hollywood-ohjaaja Renny Harlin sanoutui irti hankkeesta keväällä.

Elokuvahanke on ollut esillä jo vuosikausia, mutta suunnitelmat ovat kariutuneet rahoituskysymyksiin. Rahoitus ei ole vieläkään täysin selvä: rahaa odotetaan edelleen Venäjältä.

Elokuvan tuotantoyhtiö Solar Films aloitti vuosi sitten rahoitusneuvottelut venäläisen International Foundation for Innovation and Investment -säätiön kanssa. Solar Filmsin tietojen mukaan säätiön puheenjohtaja on Neuvostoliiton viimeinen presidentti Mihail Gorbatshov. Gorbatshovin kerrottiin haluavan hankkeeseen jonkin korkea-arvoisen suomalaisen suosittelijan

Suomen Kuvalehti kirjoittaa presidentti Martti Ahtisaaren ja edellisen puolustusministerin Jyri Häkämiehen (kok.) kirjoittaneen Gorbatshoville viralliset kirjeet. Joulukuussa solmitun sopimuksen mukaan säätiö rahoittaa hanketta neljällä miljoonalla eurolla.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.