Mainos

SK: Kaupunginsairaalan työntekijällä tuberkuloosi – jopa 300 altistunut

Porin kaupunginsairaalan hoitohenkilökuntaan kuuluvalla työntekijällä on todettu tuberkuloosi, kertoo Satakunnan Kansa.

Tuberkuloositartunta todettiin kesäkuussa. Tartunnalle on altistunut jopa 300 kaupunginsairaalan työntekijää ja potilasta.

Porin terveys- ja hyvinvointipalvelujen palvelujohtaja Esko Karra toteaa lehdelle, ettei syytä paniikkiin ole, sillä epidemiaa ei ole ilmennyt. Kaikki kaupunginsairaalan osasto 3:lla maaliskuusta alkaen olleet potilaat ja henkilökunta käydään silti varmuuden vuoksi läpi.

Karran mukaan työntekijä on todennäköisesti saanut tartunnan hoitotilanteessa. Muilla mahdollisuus tartunnan saamiselle on pieni. Jos kuitenkin epäilee itsellään olevan oireita, kannattaa ottaa yhteys sairaalaan.

Tuberkuloosi on ollut aiemmin yleinen kansantauti, mutta nykyään se on harvinainen. Viime vuonna uusia tapauksia todettiin Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tartuntatautirekisterin mukaan Suomessa runsaat 300. Tälle vuodelle uusia tuberkuloositartuntoja on rekisteröity vajaat 150.

Tavallisin tuberkuloosin muoto on keuhkotuberkuloosi. Keuhkotuberkuloosin oire on pitkittyvä, jopa kuukausia kestävä yskä ja limainen yskös. Tuberkuloosin saaneella voi myös ilmetä laihtumista ja yleiskunnon heikkenemistä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.