Mainos

SK: Bodom-syyttäjä Auer-juttuun uudeksi syyttäjäksi

Anneli Auerin seksuaali- ja väkivaltarikoksia koskevan jutun uudeksi syyttäjäksi on määrätty kihlakunnansyyttäjä Heli Haapalehto, kirjoittaa Satakunnan Kansaverkkosivuillaan. Haapalehto on toiminut aiemmin myös toisena syyttäjänä, kun Espoon käräjäoikeus käsitteli Bodominjärven kolmoismurhaa vuonna 2005.

Haapalehdon määräsi tehtävään Länsi-Suomen syyttäjänviraston päällikkö Kalle Kyhä. Haapalehto tulee jutusta kesken syyteharkinnan pois vetäytyneen Jouko Saarion tilalle.

Saario vetäytyi jutusta noin viikko sitten puolueettomuusepäilyjen takia. Saario antoi tammikuun lopulla julkisuuteen lausunnon, joka koski vielä syyteharkinnassa ollutta uutta epäiltyä rikoskokonaisuutta. Saarnio totesi tuolloin Iltalehdelle, että ”näyttää siltä, että syytteet nostetaan”. Hän myös sanoi rikosnimikkeiden tulevan todennäköisesti olemaan samat kuin epäilyvaiheessakin.

– Lähtökohta on, että syyttäjä ei ilmoita syyteharkinnallisia lopputulemia ennen kuin esitutkinta on päättynyt ja syyteharkinta on tehty, apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalske linjasi viikko sitten Satakunnan Kansalle.

Auer-jutun toisena syyttäjänä jatkaa tehtävää alun perinkin hoitanut kihlakunnansyyttäjä Paula Pajula.

Syytteen nostamisen määräaika umpeutuu tänään.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.