Mainos

SK: Armeijan outoa välinehankintaa tutkitaan

Puolustusvoimissa selvitellään outoa ja kallista viestivälinehankintaa, kertoo Suomen Kuvalehti verkkosivuillaan.

Lehden sotilaslähteiden mukaan Ascom Finlandille on jo maksettu 750 000 euroa tilauksesta, jota ei muodollisesti ole koskaan tehty. Korkea-arvoisen viestiupseerin raportissa todetaan, että Ascom on tehnyt kehitystyötä neuvottelujen ja lupausten perusteella.

Lisäksi on käynyt ilmi, että puolustusvoimien on juridisesti erittäin vaikea irtautua hankinnasta. Loppulaskun pelätään nousevan jopa kolmeen miljoonaan euroon.

Kyseessä on viestilaite, jota tilattiin vuosituhannen vaihteessa. Vastaava laite olisi ollut valmiina markkinoilla, mutta pääesikunnassa haluttiin, että puolustusvoimille räätälöidään oma laite, joka ei ole vieläkään valmis.

Lehden mukaan hanke on ollut vaikeuksissa alusta lähtien, mutta muutamat korkeat upseerit ovat pitäneet sitä hengissä.

Tapausta selvitetään pääesikunnan tutkintaosastossa. Puolustusministeri Jyri Häkämies (kok.) sanoo lehdessä, että sai tietää asiasta talon ulkopuolelta, vaikka pääesikunnan olisi pitänyt informoida ministeriötä. Hän odottaa sisäisen tutkimuksen tuloksia lähiaikoina.

- On aivan selvää, että meillä on tämäntyyppisten asioiden suhteen nollatoleranssi. Tämä asia on katsottava perusteellisesti läpi, sanoo Häkämies Kuvalehdelle.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.