SJK-luotsi paljastaa parannuksen kohteet

SJK lähtee kauteen 2015 parantamaan viime kauden hopeamitalista. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että vain mestaruus kelpaa päävalmentaja Simo Valakarille.

Hän sopi jo työsopimuksen aikoinaan seinäjokelaisten kanssa kirjoittaessaan pyrkivänsä aina korkeimmalle sijalle sarjatasosta riippumatta.

Päävalmentajan mukaan SJK:n on huomattavasti helpompi lähteä toiseen Veikkausliigakauteen. Joukkue aikoo myös keskittyä pelkästään omaan tekemiseen, eikä aio uhrata ajatusta ylivoimaisen mestarisuosikin HJK:n tekemisille.

- Lähtötasomme tähän kauteen oli parempi kuin viime vuonna. Runko pysyi hyvin kasassa ja pelaajat ovat vähän valmiimpia. Olemme päässeet pienempiin asioihin pelaamisessamme kiinni. Se on ollut se isoin muutos.

- Olemme päässeet harjoittelemaan muun muassa hyökkäyskolmannekselle murtautumista matalaa puolustusta ja prässitasoa vastaan ja sen sellaisia. Meillä on joka osa-alueella paljon kehitettävää yksilöinä sekä kollektiivisesti, Valakari sanoo.

Päävalmentaja hakee menestystä kollektiivisen kehittämisen avulla.

- Uskon siihen, että kun kehitän joukkuetta niin pelaajat kehittyvät siinä. Totta kai kehitämme yksilöitäkin, mutta tärkeintä on joukkueen pelin kehittäminen. Menemme joukkue edellä ehdottomasti.

Aikoinaan ammattilaisena muun muassa brittikentillä ja Amerikassa pelannut Valakari korostaa pelitavassaan erityisesti yhtä asiaa.

- Haluan, että vahvuutemme olisi puolustuksen ja hyökkäyksen välinen tasapaino. Haluan, että teemme asioita tasapainossa niin, että peli on kontrollissa. Peli voi olla kontrollissa myös siten, että meillä ei ole palloa. Peräänkuulutan sitä tasapainoa. Pelin joka osa-alueen pitää olla tasapainossa.

Lue myös:

    Uusimmat