Mainos

Sixten Korkman: Suomen ongelmat eivät ole ohi

Talousasiantuntija Sixten Korkman sanoo, että Suomen talouden pidemmän aikavälin ongelmat ovat yhä olemassa ja niihin tarvitaan uusia ratkaisuja, vaikka Suomi välttääkin EU-komission tiukemman talousohjauksen.

– Suomen tilanne on sellainen, että me jollain tulkinnalla rikomme kyllä vakaus- ja kasvusopimusta vastaan, mutta emme ole kuitenkaan kansainvälisesti vertaillen mitenkään erityisen huono tapaus, Sixten Korkman sanoo.

Korkmanin mukaan EU-komissio on pehmentänyt yleisemminkin linjaansa vakaus- ja kasvusopimuksen soveltamisessa poliittisista syistä, joten olisi todella epäreilua käydä Suomen kimppuun.

– Tunnen ymmärrystä sitä kohtaan, että nyt ei haluta soveltaa kovimman mukaan. Se johtaisi johtaisi ilman muita populismin vahvistumiseen joissain maissa kuten Italiassa, mistä voisi olla hyvin hankalia seurauksia.

Korkmanin mielestä kovin isoon helpotuksen huokaukseen ei edelleenkään ole syytä. Suomen pidemmän aikavälin talousnäkymä on edelleen sellainen, että uusia toimenpiteitä tarvitaan jo päätettyjen lisäksi. Julkisen sektorin odotettavissa olevat verotulot eivät riitä menojen kattamiseen, ja menot kasvavat suurten ikäluokkien ikääntyessä.

– Tästä ei pidä vetää sellaista johtopäätöstä, että no niin, kaikki on hyvin, siitä vaan annetaan velkaantumisen jatkua. Se on väärä johtopäätös. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.