Mainos

Sivistynyt äänensävy vallalla keskustelussa

Presidenttiehdokaiden vaaliväittely on edennyt vilkkaaseen tahtiin Denverissä Coloradossa.

Republikaanien presidenttiehdokas Mitt Romney lupaa vaaliväittelyssä jälleen kumota Barack Obaman terveydenhuoltouudistuksen, jos hänet valitaan presidentiksi. Samalla hän moittii Obamaa siitä, että presidentti on tärvännyt aikaa ja voimavaroja terveydenhuoltouudistukseen, vaikka talouskriisi oli pahimmillaan.

Obama muistutti siitä, että aivan vastaava laki on toiminut mainiosti Massachusettsissa, jossa Romney oli sen voimaantullessa kuvernöörinä. Romneyn mukaan ero on siinä, että hänen osavaltiossaan laki sorvattiin puolueiden välisenä yhteistyönä.

Yhdysvaltain kirjeenvaihtaja Päivi Sinisalo kertoo, että Romneyn mukaan on mahdoton ajatus, että valtio hallitsisi terveydenhuoltoa, sen on oltava yksityistä liiketoimintaa, koska se on tehokkaampaa. Obaman mukaan Romney ei ole pystynyt vieläkään selittämään sitä, miten hän saisi kaikille amerikkalaisille samanlaiset edut yksityisiltä vakuutusyhtiöiltä, koska niiden on tuotettava voittoa.

Äänensävyt ovat pysyneet väittelyn kuluessa varsin sivistyneinä, eikä henkilökohtaisia tölväyksiä tai näpäytyksiä ole kuulunut.

Sinisalon kertoo, että Obamalla on välillä vaikeuksia muistaa pitää ylimieliseltä vaikuttava hymynsä kurissa, Romneyn hymy on varsin jäykkä edelleen.

– Hallinto ei voi tehdä paremmin sitä, mitä vapaat kansalaiset voivat tehdä itse, selitti Romney, kun puhuttiin siitä, millainen rooli hallinnolla pitäisi olla.

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.