Mainos

Siviilipalveluslakko rakoili

Aseistakieltäytyjäliiton täksi päiväksi julistama maanlaajuinen siviilipalvelusmiesten lakko ei saanut läheskään kaikkien noin 2 000:n siviilipalvelustaan suorittavan hyväksyntää.

Lapinjärven koulutuskeskuksessa, jossa on palveluksessa kaikkiaan 190 siviilipalvelusmiestä, oli kotiin jäänyt ainoastaan parikymmentä koulutuksessa olevaa sivaria. Työpalveluksessa tällä hetkellä olevat yhteensä 40 miestä olivat kaikki tiistaina palveluksessa, kertoi koulutuskeskuksen johtaja Eero Soinio.
Helsingin kulttuuriasiainkeskuksessa on työpalveluksessa parikymmentä siviilipalvelusmiestä. Heistä osa oli jäänyt kotiin ja osa oli töissä, keskuksesta kerrottiin. Tarkkaa tietoa lakkolaisista ei kulttuuriasiainkeskuksessa vielä tiistaina ollut, mutta mm. Annantalon taidekeskuksessa työskentelevät molemmat siviilipalvelusmiehet olivat lakossa.
Helsingin kulttuuriasiainkeskuksessa työskenteleviltä siviilipalvelusmiehiltä on kaupunki pyytänyt kirjallista ilmoitusta poissaolostaan lakkopäivänä, joten lakkolaisten tarkka määrä selviää vasta myöhemmin.
Lakolla Aseistakieltäytyjäliitto halusi kiinnittää huomion mm. sivareiden palvelusaikaan, jota tulisi liiton mielestä edelleen lyhentää. Sivarit haluavat lisäksi, että aseistakieltäytyminen tunnustetaan myös muulloin kuin rauhan aikana. Muutosta liitto vaatii asumiskustannusten korvaamisjärjestelmään ja parannusta palveluspaikkatilanteeseen.
Lakkopäivän poissaolo katsotaan luvattomaksi poissaoloksi. Siviilipalvelusmies menettää lakkopäivältä päivärahan ja hänen palvelusaikansa pitenee päivällä. Jos lakkolaisella on aiempia kurittomia poissaoloja, saattaa lakkopäivän poissaolo johtaa kurinpidollisiin toimiin.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.