Sitruunamarinoitua lohta ja broilerinrintaa siiderikermakastikkeessa 2.11.2001

Toim. Kati Nappa

Vieraana ranskalainen kokki Eric Pierre noutotukku France Delicestä

Sitruunamarinoitua lohta


lohta seitin ohuina viipaleina (3 viipaletta/ruokailija)
1 dl rypsiöljyä
½ sitruunan mehu
ripaus sokeria
ripaus suolaa
mustapippuria
tuoreita yrttejä

1. Leikkaa lohesta ohuen ohuita viipaleita ja nosta ne lautasille.
2. Sekoita mausteet, öljy ja sitruunanmehu ja tarkista että marinadi on sopivan kirpeää ja suolaista.
3. Kaada marinadi lohiviipaleille ja anna marinoitua noin 2 minuuttia. Varo ettei lohi kypsy liikaa sitruunan vaikutuksesta.
4. Koristele yrtti-tomaateilla. Tarjoa leivän kanssa.

Broilerinrintaa siiderikermakastikkeessa

4 kpl broilerin rintafileitä
100 g voita
2-3 (50 g) salotti- tai keltasipulia
1 pkt (170-200 g) herkkusieniä
1 rkl kuivattua rakunaa
1 rkl hienonnettua persiljaa
2 dl kuivaa siideriä
2 dl ranskankermaa
2 punaista omenaa
suolaa, mustapippuria

1. Sulata puolet voista pannulla ja ruskista broileripalat. Mausta suolalla ja pippurilla.
2. Lisää hienonnettu salottisipuli, viipaloidut herkkusienet ja rakuna ja kuullota hetki.
3. Kaada joukkoon siideri ja hauduta kypsäksi (10-15 min).
4. Nosta broileripalat lautaselle ja pidä lämpimänä.
5. Viimeistele kastike lisäämällä joukkoon ranskankerma, voi nokareina, omenakuutiot ja persilja. Sekoita kastike sileäksi ja tarkista maku.
6. Tarjoa lisukkeeksi (tuore) tagliatelle(eli nauha) pastaa

Lue myös:

    Uusimmat