Sitruunainen juustotorttu

8 annosta Kcal/annos 270

  • Pohja:
  • 12 kpl murskattuja digestive-keksejä
  • 30 g kevytmargariinia
  • Täyte:
  • 7 liivatetta
  • 1 raastettu sitruunan kuori ja mehu
  • 2 rkl kuumaa vettä
  • 250 g maitorahkaa
  • 2 tl vanilliinisokeria
  • maun mukaan makeutusainetta
  • 2 kananmunaa, keltuaiset ja valkuaiset eroteltuna
  • 2 1/2 dl ( 250 g) maustamatonta rasvatonta jogurttia
  • 2 dl ananasmurskaa

Notkista margariini, nypi murskatut keksit ja margariini keskenään ja painele seos tiiviisti 20 cm irtopohjavuoan pohjalle. Siirrä kylmään odottamaan. Pehmennä liivatteet kylmässä vedessä ja liuota kuumaan vesitilkkaan. Lisää sitruunamehu ja anna jäähtyä hetki.

Vatkaa kananmunan keltuaiset ja sitruunankuori maitorahkan joukkoon. Lisää liivate, vanilliinisokeri ja jogurtti. Sekoita hyvin. Vaahdota kananmunan valkuaiset isossa kulhossa kunnes vaahto on kovaa. Yhdistä rahka seokseen ja mausta makeutusaineella. Kaada seos keksipohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 2 - 3 tuntia.

Ota juustotorttu pois vuoasta ennen tarjoilua ja leikkaa 8 osaan. Koristele sitruunamelissan lehdillä ja vadelmilla

Lue myös:

    Uusimmat