Sitruuna-kanavartaat ja parmesanvihannekset

Sitruuna-kanavartaat (4 annosta)

  • 4 broilerin rintafilettä
  • 3 sitruunanmehu ja kuori
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 1 tl kardemummaa
  • ripaus chiliä
  • 1 rkl soijaa
  • suolaa
  • mustapippuria

Pese sitruunat hyvin ja raasta kuori kulhoon. Lisää joukkoon sitruunamehu, rypsiöljy, kardemumma, chili sekä soija. Sekoita hyvin. Leikkaa rintafileet pituus-suuntaan 3-4 osaan, pitkiksi suikaleiksi. Pujota suikaleet varrastikkuihin ja kaada marinadi päälle. Anna maustua noin 30 minuuttia. Nosta vartaat hetkeksi valumaan talouspaperin päälle ja paista sitten pannulla tai uunissa 200 asteessa noin 8 minuuttia. Mausta vartaat lopuksi suolalla ja pippurilla.

Parmesanvihannekset (4 annosta)

  • 1 kukkakaali
  • 3 porkkanaa
  • 3 perunaa
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 3 rkl raastettua parmesania
  • suolaa
  • mustapippuria

Paloittele kasvikset reiluiksi paloiksi. Keitä niitä hyvin suolatussa vedessä kunnes ne ovat kypsiä mutta niissä on vielä hyvä purutuntuma. Valuta hyvin ja mausta kuumana oliiviöljyllä ja parmesanilla sekä mustapippurilla.

Reseptit: Henri Alén / Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat