Mainos

Sitra sai "puhtaat paperit" rahastokohussa

Sitra on sijoittanut riskirahaa ilman kilpailuttamista entisten johtajiensa omistamien yhtiöiden kautta. Tässä ei nähty ongelmaa.

Sitran hallintoneuvosto sai tänään selvityksen Sitran pääomasijoitusrahastotoiminnasta. Hallintoneuvosto totesi yksimielisesti, että Sitralla on hallintoneuvoston luottamus ja se on toiminut ja voi jatkaa toimintaansa hallintoneuvoston hyväksymän strategian mukaisesti.

Sitran johtajat selvittivät kansanedustajille, miksi rahaston riskisijoituksia hoidetaan osin entisten Sitran johtajien omissa yhtiöissä. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Sitran rahastosijoittamisen tavoitteena on houkutella yksityistä pääomaa Sitran toiminnan kannalta tärkeille toimialoille kuten esim. bio-, terveydenhuollon tai ympäristöalalle. Rahastohankkeiden avulla on lisäksi haluttu yleisemmin edistää pääomasijoitustoimialaa ja siten alkuvaiheen yritystoimintaa Suomessa.

"MOITITTAVAA EI OLE"

Sitran selvityksen mukaan näiden rahastojen hallinnointia ei ole perustamisvaiheessa kilpailutettu, sillä kilpailuvelvoitetta ei synny, kun yksityiset ja yksityisluonteiset sijoittajat muodostavat rahastossa enemmistön. Perustettavien rahastojen kaupallinen luonne ja selkeä tuottotavoite toimivat markkinaehtoisina kilpailuttamisen välineinä.

Sitran perustamiin hallinnointiyhtiöihin on kymmenen viimeisen vuoden aikana siirtynyt muutamia entisiä Sitran toimihenkilöitä.

- Koska meiltä samaan aikaan edellytetään uuden kokeilua ja riskien ottoa, on tärkeää, että toimintalinjamme ja strategiamme on hallintoneuvoston sekä hyväksymä että omaksuma. Saatu luottamuslause oli välttämätön, jotta voimme jatkaa toimintaamme strategiamme mukaisesti, Sitran yliasiamies Esko Aho sanoi kokouksen päätyttyä.

Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitra on itsenäinen julkisoikeudellinen rahasto, joka edistää yhteiskunnan hyvinvointia eduskunnan valvonnassa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.