Mainos

Sitomissurma toi kymmenen vuotta vankeutta

Uhri oli entinen poliisi, joka ei ollut suostunut maksamaan velkaansa. Hän kuoli metsään puuhun sidottuna viruttuaan siellä puoli vuorokautta.

Vammalalainen mies on saanut Tampereen käräjäoikeudessa kymmenen vuoden tuomion toukokuussa tapahtuneesta sitomissurmasta. Syyttäjä vaati koko rangaistuksen suorittamista 37-vuotiaan miehen väkivaltaisen menneisyyden takia. Käräjäoikeus määräsi miehen vaarallisuuden tutkittavaksi, ja sen jälkeen päätetään, istuuko hän koko tuomionsa.

Lisäksi oikeus antoi kolmen ja puolen vuoden tuomion miehen mukana olleelle naiselle sekä puolen vuoden tuomion miehelle, jonka asunnossa uhria oli pahoinpidelty.

Uhri oli 55-vuotias entinen poliisi, joka ei suostunut maksamaan pikkuvelkaansa. Vammalalaismies ja nainen veivät uhrin tuttavansa asunnolle, missä he pahoinpitelivät miestä. Tämän jälkeen uhri vietiin metsään, minne hänet jätettiin puuhun sidottuna.

Uhri kuoli yöpakkaseen viruttuaan hengissä puoli vuorokautta. Metsässä liikkunut ohikulkija löysi ruumiin lähes kaksi viikkoa myöhemmin.

Samankaltaiseen surmatekoon syyllistyi kaksi henkilöä Parkanossa syksyllä 2005. Tuolloin puuhun sidottu nainen löytyi metsästä noin kuukausi kuolemansa jälkeen. Molemmat tekijät saivat pitkän vankeustuomion, toinen yli yhdeksän vuotta ja toinen yli kahdeksan vuotta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.