Mainos

Sisustuskirjan tekijän koti

Tänään pääsemme kurkistamaan ammattisisustajan omaan kotiin. Anu Jokela on suomalainen sisustussuunnittelija, joka on oppinut ammattinsa Lontoossa. Anu asuu nyt Helsingissä kodissa, josta löytyy myös suunnittelijan toimistotila. Anun lisäksi toimistossa on kaksi muuta suunnittelijaa, Tiina Krukoff ja Helena Jyrkkä.

Anu on erikoistunut yksityiskotien sisustamiseen ja hän on kirjoittanut siitä myös kirjan – Suomalainen sisustuskirja. Nimi on osuva, sillä kuvituksena on vain suomalaisia koteja, kirja on siis meille suomalaisille tehty.

Mutta jätetään työasiat ja siirrytään peremmälle Anun, Ahtin ja kahden kissan kotiin. Aloitetaan pikkuisesta vierashuoneesta, keittiön vieressä. Sen seinille on koottu muualta ylimääräisiksi jääneet pikkutaulut.

"Pidän siitä kun yhdistetään yllätyksellisesti, esimerkiksi suurelle seinäpinnalle pieniä kuvia", Anu sanoo ja jatkaa, että yleensä taulut ripustetaan liian korkealle. Silmien taso on yleensä paras korkeus.

Keittiön pientä ikkunaa koristavat pellavaiset paneeliverhot. Sivuun kääntyvät oviverhotangot eivät hankaloita ikkunan avaamista. Liitutaulumaalilla maalatuista kaapinovista kissanhoitajat voivat tarkistaa, mistä löytyvät kissan kupit. Ruokapöydän Anu teki itse edellisen asunnon sisustuksen hukkapaloista, mdf- ja sinkkilevyistä

Keittiön kynttiläkruunun takana on hauska laatikosto, jonka kyljessä luki alunperin Ajokaluste tehdas. Anu maalasi sen kustavin harmaalla ja numeroi laatikot. Pikkutavarat pysyvät hyvässä järjestyksessä, jos vaan muistaa numerot. Pieni herttainen sydänkokoelma sai alkunsa muutamasta seinälle päätyneestä joululahjasta. Ystävät luulivat, että sydämet olivat keräilyn kohde ja niitä alkoi karttua enemmänkin. Nyt ne koristavat käytävää matkalla makuuhuoneeseen.

Ikkunan alla oleva puutarhasohva on hankinta Lontoon ajoilta. Anun ja Ahtin kodissa muutoksia tapahtuu usein, nyt on meneillään neutraalien värien kausi. Tumman jyhkeän kaapin päällä on Leevin ja Urhon lempipaikka. Ketterät kissaystävät vilahtavat kaapin päälle hujauksessa. Varsinkin nyt, kun seinän viereen asetettiin tikkaat lonkkavikaista Leeviä varten.

Charmikas pintojen roso on jätetty näkyviin. Jossain sitä on luonnostaan ja jonnekkin se on tehty itse, kuten peilin kehykseen. Mutta päinvastoin kuin yleensä, sitä ei ole yritetty poistaa.

Avarassa olohuoneessa on rauhallinen tunnelma. Jotenkin se tuo mieleen ranskalaiset ja espanjalaiset vanhat talot ikivanhoissa kaupungeissa. Moderneja klassikoita ja vanhoja esineitä on yhdistelty rauhallisen osoittelemattomasti keskenään.

"Kerroksellisuus on mielestäni tärkeää", Anu sanoo. "Jos esimerkiksi asiakkaani koti täytyy sisustaa kokonaan uusilla kalusteilla, haen osan antiikkikaupoista."

Tässä olohuoneessa on siis todellakin mm. Ikean kaapisto, Boontjen ja Ingo Maurerin valaisimia, kertaustyylinen sänky, eläinten syöttökaukalo, Pantonen tuolit ja sohvalla lukematon määrä tyynyjä, jotka ovat Anun heikkous. Pikanttina lisänä poronsarvia kaapinpäällä. Tämä on taitavaa sisustamista. Ihanaa!

Lisätietoa Anun töistä: www.oksadesign.fi

(T.i.l.a. 28.3.2007)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.