Sisustajan joululahjavinkit

Tunnelmallinen joulu syntyy vähitellen, kun tutut tuoksut ja kynttilöiden lämpö johdattavat juhlaa kohti. Esteetikon silmää ilahduttavat lahjat valitaan lempein ajatuksin ja kääritään kauniiseen pakettiin.

Sisustustuotteiden valikoimasta löytyvät tänäkin jouluna niin ajattomat klassikot kuin trendikkäät uutuudet. Värimaailmaan on tullut punaisen, valkoisen ja kimalluksen rinnalle mausteeksi musta.

Inspiraatiota perinteistä

Olkinen himmeli kuuluu perinteisesti suomalaiseen jouluun. Taidokkaasti rakennettu koriste on ollut ja on edelleen käsityöläisen arvokas taidonnäyte, jonka on uskottu tuovan onnea. Mitä suurempi himmeli, sitä suurempi sato.

Iittalan uusia joulumukeja koristaa himmeli-kuvio seuranaan talviset linnut. Kuvittaja Pietari Postin suunnittelemassa koristelussa joulun elementit ja maisemat kietoutuvat toisiinsa modernilla tavalla.

Nisset ihastuttavat

Mailegin tuotteista on tullut muutamassa vuodessa haluttuja sisustuselementtejä. Tuoteperheeseen kuuluu erilaisia tekstiilejä, kortteja, pieniä huonekaluja, ompelutarvikkeita ja leikkimielisiä pikkuesineitä. Erityisen rakastettavia ovat hauskasti puetut tontut ja puput.

Hahmojen vaatetuksessa on maalaisromantiikkaa: ruutua, raitaa, neulemekkoa ja villapaitaa. Niiden koko vaihtelee pikkutontuista isoihin katseenvangitsijoihin. Herkullisista hahmoista tulee uusia perheenjäseniä, jotka kurkistelevat aitiopaikalta kodin arkea ja juhlaa – vaikka ympäri vuoden.

Tehosteena musta

Musta on tullut tänä syksynä sisustukseen erityisen voimakkaasti. Keski-Euroopassa trendiksi luodaan jopa mustaa joulua. Vahvan värin pariksi on helppo yhdistää esimerkiksi valkoista, kultaa ja hopeaa.

Aarikka koti -mallistoon kuuluvat sesongin lahja- ja koriste-esineet, esimerkiksi suosittu joulutonttusarja. Sitä kerätään jo monessa sukupolvessa ja joka jouluksi sarjaan suunnitellaan uusi tulokas.

Monelle innokkaalle sisustajalle sopii lahjaksi myös Keisarinna-kynttilänjalka, joka on massiivikoivua ja korkeudeltaan 22 cm. Värivaihtoehtoina ovat mustan lisäksi punainen ja valkoinen.

Käytännöllistä estetiikkaa

Koristekuviointien myötä saksista on tullut osa kodin sisustusta ja yhä enemmän myös lahjaesine. Fiskars on ottanut käyttöön uuden kuviointiteknologian, joka nähtiin ensimmäistä kertaa elokuun alussa lanseeratuissa Muumi-saksissa.

Koristelut ovat ammentaneet inspiraationsa luonnosta. Gloria- ja Seaflower-kuvioiden takana on suunnittelutoimisto Provoke, ja Bloom-kuvio on suunnittelija Teija Purasen käsialaa.

Ahaa-elämyksiä sisustukseen

Sisustajaa hemmotellaan nyt myös kekseliäillä, arkea helpottavilla ideoilla. Great Balls of Wire piilottaa tyylikkäästi lattialla lojuvat johdot ja kaapelit. Tanskalaisen Søren Refsgaardin suunnittemat johtopallot kätkevät sisäänsä 1,5 metriä piuhaa. Materiaali on pehmeää kumia. Tämä näppärä sisustustuote on palkittu Red Dot Design Award -palkinnolla vuonna 2009.

Teksti: Marianne Nygård / Mediafocus

Kuvat: Sagaform, Wilhelmiinan kammari (Maileg), Aarikka, Iittala, Fiskars, Bald & Bang

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja