Sisusta kuin Coco Chanel

"Muoti vaihtuu, mutta tyyli pysyy" kuuluivat muodin legendan viisaat sanat. Jos ihailet Chanelin klassista tyyliä, tuo se myös sisustukseesi.

Pikkumustan äiti ja muodin yksi legendaarisimmista nimistä asutti kahta asuntoa, sillä hän vietti yönsä hotelli Ritzissä, johon hänelle oli rakennettu oma sviitti. Muun ajan päivästä hän asui pienessä huoneistossa Pariisissa osoitteessa 31 Rue Cambon.

Järjestelystä jotain kertoo se, ettei pienessä päiväkäyttöön suunnitellussa kodissa ei ollut makuuhuonetta lainkaan. Chanel ei olisi kuitenkaan nukkunut siellä.

– Coco Chanelin portaikossa tuoksui aina Chanel No. 5 -hajuvesi. Kun hän lähti aamuisin hotelli Ritzistä, ovimies soitti asunnolle, jotta palvelusväki suihkauttaisi kuuluisaa tuoksua hänen portaikkoonsa, Chanelin PR-johtaja Marie-Louise de Clermont Tonnerre kertoo Voguen haastattelussa.

Edelläkävijä myös sisustuksessa

Upea Rue Cambonin asunto oli sisustettu tyylikkäästi beigen ja valkoisen eri sävyillä, mikä oli suunnittelijan elinaikana varsin harvinaista. Klassisia värejä tyylikäs nainen tehosti kultaisilla yksityiskohdilla, kuten suurilla ja koristeellisilla peileillä.

Myös kookkaat, näyttävät eläinpatsaat olivat tunnuksenomaisia Chanelin sisustustyylille, etenkin hänen tähtimerkkinsä leijona oli hyvin edustettuna. Kuuluisimmat teoksensa hän sai muun muassa Igor Stravinskylta ja Salvador Dalilta.

Vaikka huoneissa oli paljon tavaraa, yhdenmukainen ja hyvin suunniteltu linja sai aikaan sen, ettei sisustus ollut sekava - päinvastoin.

Kauniit kameliat olivat Chanelin suosikkikukkia, ja niitä löytyikin useista kodintekstiileistä. Jos haluat ripauksen legendan iätöntä tyyliä kotiisi, osta kimppu kukkia ja asettele ne suureen, yksinkertaiseen vaasiin.

Lähteet: Vogue, Npr.com

Hannele Järvelä/ MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja