Sisusta keittiöösi vihreän vehreä yrttitarha

Kaipaatko sinäkin jo aurinkoisia kevätpäiviä, mullan tuoksua ja hiirenkorvia? Älä anna paukkupakkasen nujertaa, vaan sisusta keittiöösi ihanan vihreä yrttitarha.

Moni kaipaa jo kevättä, vaikka ulkona paukkuukin pakkanen. Sisällä kasvit kuitenkin nauttivat jatkuvasti pidentyvistä päivistä ja kevätauringon paisteesta.

Perusta ikkunalaudalle ihana yrttikokoelma, josta voit napsia basilikan lehtiä ja persiljan kukintoja kokkauksen lomassa. Ohjeet oman yrttitarhan perustamiseen löydät Koti-osion Puutarha-sivuilta.

Aitoa vihreää saat yrttien lisäksi poimimalla vaikkapa luonnosta pajuja tai muita oksia ja asettamalla ne veteen. Lehtivihreä kukoistaa ikkunalaudallasi, vaikka ulkona näkyykin vielä talvinen maisema.

Kevään tekstiilivalikoimista löytyy valikoimaa vehreyden ystäville ja kotipuutarhureille. Esimerkiksi H&M Homen ja Hemtexin mallistoista löytyy useita eri kuoseja ja tyylejä, jotka sopivat puutarhanhoitoa rakastavan keittiöön.

Vanhojen opetustaulujen ja -julisteiden avulla tehostat keittiösi uutta ilmettä. Suunnista myös kirpputorille etsimään tunnelmaan sopivaa rekvisiittaa, kuten vanhoja emali- ja lasipurkkeja.

Muista, että myös hedelmät ja vihannekset ovat kaunista katseltavaa, joten älä turhaan jätä niitä kaapin perukoille. Esimerkiksi kulho täynnä omenoita tai sipuleita on hauska ja hyödyllinen keino tuoda väriä keittiöön.

Kuvat: H&M Home, Hemtex

Hannele Järvelä/ MTV3

Lue myös:

    Uusimmat