Mainos

Sisun voitto kaventui

Kuljetusvälineitä valmistavan Sisun kahdeksan kuukauden voitto supistui huomattavasti viime vuodesta. Valtionyhtiön voitto rahoituserien jälkeen jäi nyt 15 miljoonaan markkaan, kun vuotta aiemmin tulosta syntyi 130 miljoonalla markalla.

Sisun johdon mukaan tulosheikennys johtuu neljästä päätekijästä. Ensinäkin metsäteollisuuden lama vähensi metsäkoneiden kysyntää. Ryhmän suurin yksikkö eli traktoriryhmä kärsi puolestaan Brasilian markkinoiden kangertelusta. Kuorma-autoryhmä painui jälleen selvästi tappiolle, kun sen liikevaihto putosi 100 miljoonalla markalla. Neljäntenä tammi-elokuun tulosta rasittavana tekijänä mainitaan kuormankäsittelylaitteiden kauppojen keskittyminen loppuvuoteen.

Vaikka loppuvuoden tuloksen kerrotaan paranevan, koko vuoden tulos jää selvästi pienemmäksi kuin viime vuonna. Tuolloin konsernin voitto oli liki 210 miljoonaa markkaa.

Yhtiö ilmoitti jo kesällä tehneensä aiesopimuksen kuorma-autoyhteistyöstä ranskalaisen Renaultin kanssa. Toimitusjohtaja Christer Granskog kertoi, että hanke on edennyt suunnitellusti ja yhteisyritys aloittaa vuoden alussa.

Sisun sotilasajoneuvoyksikkö Sisu Defence teki yhtiön ilmoituksen mukaan hyvän tuloksen, vaikka liikevaihto väheni. Katsauskauden jälkeen on jo sovittu, että yksikkö liitetään valtion uuteen puolustusvälineyritykseen.

Sisun tammi-elokuun liikevaihto oli 3,5 miljardia markkaa, mikä oli 4 prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten. Sisun omavaraisuusaste tippui hieman vuoden vaihteesta ja oli nyt 25,6 prosenttia.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.