Mainos

Sisun Valmet-traktoria aletaan valmistaa lisenssillä Intiassa

Sisun Valmet-traktoria aletaan valmistaa lisenssillä Intiassa. Partek-konserniin nykyisin kuuluva Sisu Traktorit ja intialainen traktorivalmistaja Eicher Tractors sopivat asiasta tänään.

Ensimmäiset traktorit valmistuvat 2-3 vuoden kuluttua. Tuolloin kapasiteetti on tuhat traktoria. Myöhemmin tuotantomäärää on tarkoitus kasvattaa noin 5000 traktoriin vuodessa markkinatilanteesta riippuen.

Traktoreiden kysynnän arvioidaan Intiassa kasvavan, kun maataloutta koneellistetaan kannattavuuden parantamiseksi.
-Intian markkinat ovat kiinnostavat, mutta oman tehtaan perustaminen ei tullut kysymykseen, totesi Partekin varatoimitusjohtaja Carl-Gustaf Bergström.

Yhtiön linjausten mukaan se keskittyy Euroopan ja Etelä-Amerikan markkinoille ja etsii muualla yhteistyökumppaneita. Yhteistyö intialaisyrityksen kanssa tuo Sisulle jatkossa uusia edullisia komponenttien hankintalähteitä.

Sisu Traktorit on Euroopan kuudenneksi suurin traktorien valmistaja. Yhtiön liikevaihto oli viime vuonna 2,6 miljardia markkaa ja sen kahdella tehtaalla Suomessa ja Brasiliassa valmistettiin 12 000 traktoria. Valmet-traktoreita myydään 60 maassa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.