Mainos

Sisun ja Renaultin yhteisyritys käyntiin ensi vuonna

Sisu Auton toimitusjohtaja Pekka E. Ojanen ennakoi Sisun ja ranskalaisen Renaultin yhteistyön käynnistyvän vuoden vaihteessa. Sisu ja ranskalaistehdas ovat solmineet jo aiemmin aiesopimuksen yhteisyrityksestä, joka ottaa hallintaansa kaikkien Sisu-ja Renault-kuorma-autojen myynnin Suomessa, Baltiassa ja Venäjällä.

Toimitusjohtaja Ojanen arvioi yhteistyön merkitsevän Sisun Karjaan tehtaalle merkittävää valmistusvolyymin nousua 3-5 vuoden kuluessa. Arvio perustuu Renaultin jakelukanavien Sisulle avaamiin vientimahdollisuuksiin. Ranskalaisella suuryrityksellä on myyntiä yli 100 maassa.

Perustettavalla yhteisyrityksellä on esisopimuksen mukaan oikeus käyttää molempia tuotemerkkejä ja se tulee tarjoamaan täydellisen kuorma-autovalikoiman 3,5-60 tonnin painoluokissa. Yhteistyösopimus tuo Sisun Karjaan tehtaan käyttöön Renaultin valmistuskomponentit kuten vaihteistot, hytit ja moottorit, vaikka myös nykyiset luotettaviksi koetut komponentit säilyvät valmistusohjelmassa.

Renaultin osien vähittäinen käyttöönotto merkitsee toimitusjohtaja Pekka Ojasen mukaan olennaista valmistuskustannusten alenemista. Sisun ja Renaultin kuorma-automallistot täydentävät toisiaan. Renault ei valmista esimerkiksi raskaimman luokan maansiirto-ja puunkuljetusautoja.

Renaultille yhteistyö avaa Suomessa, Baltiassa ja Venäjän lähialueilla valmiin jakelu-ja huoltoverkoston, jonka avulla tehtaan huhtikuussa esitellyn Premium-malliston uskotaan työntyvän itämarkkinoille. Renault on maailman kolmanneksi suurin kuorma-autojen valmistaja.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.