Mainos

Sisu yhteistyöhön Renaultin kanssa

Valtionyhtiö Sisu ja maailman kolmanneksi suurin kuorma-autojen valmistaja Renault perustavat tasaomisteisen yhteisyrityksen. Yhteisyritys vastaa Sisu- ja Renault-kuorma-autojen myynnistä ja huoltopalveluista Suomessa, Baltiassa ja Venäjän lähialueilla.. Yhteisyrityksen liikevaihdoksi tulee noin 650 miljoonaa markkaa ja sen palvelukseen tulee noin 250 ihmistä.

Kuorma-autojen valmistus jatkuu Karjaan kuorma-autotehtaalla. Henkilökunta siirtyy Sisu Autosta ns. vanhoina työntekijöinä. Renaultille yhteistyö avaa Suomessa ja Baltian maissa jakelu- ja huoltoverkoston. Vastaavasti Sisu pääsee Renaultin yli sata maata käsittävän verkoston kautta uusille markkinoille.

Sisun toimitusjohtajan Christer Granskogin mukaan liittoutuminen kansainvälisesti tunnetun merkin kanssa parantaa Sisun kuorma-autotehtaan kilpailukykyä ja toiminnan jatkumista. Renaultilla on 12 prosentin osuus raskaiden, yli 16-tonnisten kuorma-autojen markkinoinnista Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa. Yhteisyrityksestä on nyt tehty aiesopimus. Lopullinen sopimus on määrä kirjoittaa lähikuukausina ja toiminnan on tarkoitus alkaa vuoden lopulla.

Sisun tulos heikkeni

Sisun tulos alkuvuonna heikkeni. Liikevaihto pysyi kutakuinkin ennallaan, mutta kulut kasvoivat. Liikevoitto laski 119 miljoonasta 84 miljoonaan. Rahoituskulut supistuivat, mutta silti rahoituserien jälkeinen voitto aleni 45 miljoonasta 40 miljoonaan.

Alkuvuoden 1,8 miljardin liikevaihdosta traktorit keräsivät 770 miljoonaa. Traktoreiden liikevaihto kutistui kymmeneksen, muiden liiketoimintaryhmien liikevaihdot kasvoivat.

Sisu-konsernin tuotteiden kuten traktoreiden, metsäkoneiden ja muiden kuljetusvälineiden menekki seuraa maa- ja metsätalouden sekä tavaraliikenteen kehitystä. Alkuvuodesta koneiden kysyntä pieneni selvästi edellisvuoden alkuvuoteen verrattuna. Sisulaiset arvioivat, että yhtiön koko vuoden tulos heikkenee viime vuodesta. Silloin voitto rahoituserien jälkeen oli 219 miljoonaa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.