Mainos

Sisu kokonaan Partekille

Konepajayritys Partek ostaa norjalaisen Akerin omistamat Sisun osakkeet. Kauppahinta on lähes 800 miljoonaa markkaa. Kaupoista sovittiin alustavasti jo vuoden alussa, jolloin Partek osti enemmistön valtion omistamasta Sisusta.

Nyt Partek ja norjalainen Aker ovat sopineet, että Partek ostaa Akerin omistamat Sisun osakkeet. Ne vastaavat noin 46 prosenttia Sisun omistuksesta.

Partek maksaa puolet kaupasta kassavaroilla. Toinen puoli hinnasta maksetaan varoilla, jotka Partek sai alkuvuonna kiinteistöjä ja liiketoimintaa myymällä. Sisun enemmistö siirtyi vuoden alussa Partekin omistukseen.

Silloisissa omistusjärjestelyissä valtiosta tuli Partekin suurin omistaja, kun Partekin iso omistaja Aker myi osakkeensa valtiolle. Samalla Aker sai 46 prosenttia Sisusta.

Vuoden alun ratkaisuissa jo sovittiin, että Partek ostaa Akerin omistamat Sisun osakkeet ja maksaa myös lunastushetkeen kertyvän koron. Näin Aker ikään kuin osallistui kaupan rahoitukseen.

Partek lunastaa loput Sisun osakkeet elokuun 18. päivänä. Sen jälkeen Partek omistaa kuljetusyhtiö Sisun lähes kokonaan. Pieni osa Sisun omistuksesta on pienosakkailla, joille Partek on tehnyt osakkeista lunastustarjouksen.

Partekin ostettua Sisun siitä tuli iso konepajayritys, joka on maailman johtava kuormankäsittelyssä. Yhtiön liikevaihto nousee tänä vuonna 12 miljardiin markkaan.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.